Vi spiser fremdeles både laks og ørret i vår familie. Så lenge myndighetene sier det er greit, og medisinering og foring av fisken er under lupen kjøper jeg fersk oppdrettsfisk fra butikken med mindre jeg har fått tak i økologisk -eller villfisk
Eg elskar sjølvfiska, nysteikt fjellørretmed nypoteter og rømmesaus. Slik er det medørreten. Far mi og eit par kompisar er dei eg har å takke for at eg har brukt tallause timar på å lande ørret til fjells og i fjorden heime i Sunnfjord
Server ørreten hel på en tallerken sammen medrømmesausen, kantarellene, tomater og agurksalat. Det er mye tilbehør som passer til ørret som salsa verde, fløtesaus, soyasaus, eller bare med stekesjy, salat, tomat og agurk
Når den er surret i masse smør og serveres medrømmesaus løper tennene i vann hos meg. Innimellom har de fjellørret hos min lokale fiskehandler, og da tar jeg alltid med noen hjem
Kok opp rømmen og ha i smør, smak så til med litt stekefett fra ørreten, salt og pepper. Var så heldig å få ferskvanns ørret fra en kunde jeg hadde i frisør stolen, så da måtte jeg filetere ørret for første gang i mitt liv
Vend fiskene i en blanding av mel, salt og pepper og legg dem straks i varm stekepanne med margarin. Rens ørretene og fjern gjellene hvis hodene skal sitte på
Server med sitronbåter, kokte poteter, brunet smør smakt til med pepperrot eller rømmesaus. Pensle den med sammenvispet egg, vend den i griljernmel eller hvetemel