Fiskeretter

Fiskeretter

  • 13 Oppskrifter
Stekt makrell

Stekt makrell

Rens og filetér fisken. Noen liker å fjerne alle ben, mens andre fjerner bare hode og hale. Lag noen snitt i skinnet
Pannestekt torsk med ertepuré og chorizo

Pannestekt torsk med ertepuré og chorizo

Dryss fiskefileten med et jevnt lag grovt salt. La den ligge med saltet på i ca. 20 minutter. Skyll fisken godt i kaldt vann og klapp fileten tørr med kjøkkenpapir
Fiskegrateng

Fiskegrateng

Kok pastaen som vanlig og la den renne godt av seg i dørslag. Skjær fisken i jevne biter og la fiskebitene trekke (vannet skal ikke koke når fisken er i) et par minutter i lettsaltet vann
Juksebacalao

Juksebacalao

Rens torsken for eventuelle ben, men la skinnet sitte på. Del fileten i fire jevne stykker. La paprikaene få renne av seg i en sil
Laks med sommerkål og smørsaus

Laks med sommerkål og smørsaus

Del laksen i to like store stykker. Del hvert laksestykke horisontalt i to tynne jevne skiver. Fjern de ytterste bladene på kålen
Dampet laks på sprø salat

Dampet laks på sprø salat

Rens og skjær alle grønnsakene i tynne strimler. Bruk en skreller på slangeagurken og lag lange bånd. (Unngå å bruke den bløte kjernen da den gir fra seg mye væske
Vårlig steinbit med urtelokk

Vårlig steinbit med urtelokk

Kjør loff til smuler i en hurtigmikser. Tilsett urtene og kjør videre til en lysegrønn masse. Bland inn sitronskall og olivenolje
Fish and chips

Fish and chips

Chips. Skrell potetene og kutt dem i grove chips. Skyll chipsen i rennende kaldt vann i 5 minutter. Kok potetchipsen i lettsaltet vann, stille og rolig, til potetene blir møre
Marinert laks à la Finckenhagen

Marinert laks à la Finckenhagen

NRK mat la ut oppskrift på denne tilslørte gravlaksen av Lise Finckenhagen på instagram i stad og det måtte selvfølgelig prøves ut med det samme