Du trenger en litt vid kjele, og en stekepanne, eller en større kjele med vann. Bland i det smeltede smøret litt etter litt mens du rører, men ikke ta med det hvite bunnfallet
Ikke rør i panna, og følg med på fargen på fiskekjøttet. Varm opp stekepannen, sammen med rapsolje. Kveita er en rovfisk som lever av å spise annen fisk og annet liv som lever på og langs havbunnen
Smak til med salt og pepper. Hell av vannet og tilsett ca. Mos med stavmikser. Hollandaisesaus. Visp eggeplommene over en kjele med varmt vann og spe forsiktig med det smeltede smøret
Den mest klassiske retten er nok dampet hvit asparges servert medhollandaisesaus. Hvit asparges har en delikat smak, med en fin balanse mellom bitterhet og sødme
Konjakkgravet laks medhollandaisesaus på rugbrødchips. Legg laksen med skinnsiden ned på fatet, fordel så sukker, salt og sitronskall over hele fileten med mer på den tykke delen enn på haledelen
Hollandaisesaus. Den var blant annet tilberedt med lardo, mulig det gjorde at fisken ikke ble tørr. Dessuten er det jo stort sett oppdrettskveite i butikkene og den har vel sesong året rundt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.