I dag har jeg blant annet benyttet dagen til å plukke rips i min mors hage, og nå i ettermiddag er ripsen blitt renset og fryst ned, slik at jeg kan ta den frem til vinteren og bruke den til kaker, desserter og smoothies
Aldri har eg sett rips så seint som i år, det er fordelen med ein sein sommar. Du syns kanskje det er rart eg kallar det ein fordel, men grunnen er enkel
120 g smeltet smør1½ dl melk280 g hvetemel½ pose tørrgjær2 ss sukker4 eggeplommerrips4 eggehviter240 g sukkerRør deigen sammen og hell den over på bakepapir i en stor langpanne
Oppskrift på Ripskake finner du herDenne er en smule sunnere med fullkorn-i stedet for raffinert hvetemelBlåbæra er erstattet med rips og et lag med hakkede nøtter oppå
Sausen kan brukes til så mye,og til denne ripskaken var den utrolig god. Og sånn er det faktisk. Alle burde få smake hjemmelaget vaniljesaus,og verden ville blitt et bedre sted å leve
Vips så ble sukkerkaken til en ripskake ved at jeg slengte oppå et par desiliter rips. Denne oppskriften har jeg hatt lyst til å legge ut lenge, men det har aldri blitt noe av før nå
Smelt smøret og la det avkjøles. Rør sammen egg, sukker, hvetemel og det smeltede smøret. Ikke visp. Ha røren i en god smurt og strødd form, ca 22 cm i diameter
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.