Når man lager mandelmelk sitter man igjen med en mandelmasse som heter mandelpulp. Denne pulpen kan brukes til alt mulig rart, men som oftest fryser jeg den ned til en senere anledning
Eplemos er så fantastisk enkelt å lage at jeg nesten ikke trodde det selv. Du trenger ikke noe annet utstyr enn en stor kjele heller, så det finnes ingen unnskyldning for å la de norske eplene råtne på bakken i år
Legg kjøttet i en stor gryte og hell 6 dl vann over. Kok opp og skum av kraften. Tilsett løk i skiver og krydder og la innholdet i gryten småkoke under lokk i 90 minutter
Det er ingen ting som imponerer meg slik som den franske bondekosten, og særlig alle de fantasiske gryterettene som blir servet, med ingredienser etter årstidene, med bønner, erter og linser som et naturlig element i matlagingen og som gjør retten smakfull, mettende og rik på næringsstoffer
Det er lammesesong, og dét skal jeg utnytte til fulle. Hvorfor har jeg aldri kjøpt lammekjøtt før. Det er blitt september, og lammesesongen er i gang for fullt
Da jeg hadde bursdag var jeg så heldig å få "Rundt bordet" av Wang, Hensley og Hensley. Boka har massevis av gode middagstips for travle familier, hvor det er middagsforslag fordelt på ukedager
Nanbrød er et populært brød til sterke retter og spises i Iran, Afganistan og sentralasia. Nanbrød blir brukt til å plukke opp mat med av den som spiser, på lignende vis som man ellers ville bruke fingrene eller en skje