For hver bit du tar av det nybakte rundstykket med ripsgelé, blusser drakampen opp på ny. Pektin er naturlig eplestivelse, og kan finnes der hvor bakeingredienser og syltepulver står i matbutikken
Epledesserten er en min egen versjon av "bakte eplermed mørdeigslokk", og jeg ser meg ikke tilbake. Det skal være godt med deig, så ikke spar på restene
Fjern deretter skummet som danner seg på toppen med en skje eller lignende. Når jeg koker ripssaft benytter jeg også muligheten til å lage litt gelè, for da har man jo safta allerede
Jeg jukser med iskremen da, så jeg bruker Tofuline sin vaniljeis når jeg serverer disse. Skrell eplet, ta ut kjernehuset, og skjær eplet i båter eller store terninger avhengig av hva du ønsker
Jeg er veldig glad i epler og i det siste har jeg spist en del fruktsalat med vaniljekesam. Nå når vi går mot kaldere tider er det alltid godt med noe varmt å kose seg med
Denne friske juicen er nydelig. Ingefær og lime dekker sellersmaken perfekt. Så det er bare å hive oppi stangselleri, kjenner ikke smaken uansett, og det passer meg utmerket
Forbered et ark med pergament papir for å plassere eplene på senere. Skjær smøret i små terninger og smelte over svak varme i en panne med en tykk bunn
Jeg får mer og mer sansen for pai, både søte og salte paier prøvebakes og denne eple-kardemomme paien jeg deler med dere i dag fikk topp karakter fra meg og opp til flere andre inviterte
D rundstykker med raspet eple er faktisk sykt godt. pensle de med vann å dryss over litt sesamfrø. 5 dl melk 1 pk gjær 4 Ss olje 2 Ts sukker 1 Ts salt 1 Ts malt kardemomme 3 dl revet eple ( ca 2 epler) 2 dl lett kokte havregryn 250g sammalt hvete grov ca 700 g hvetemel
Av epler kan du for eksempel lage syltetøy eller gelè, eplekake eller pai, glaserte epler, bake dem i ovnen, ha dem i salat, lage eplebiffer (kjøttkaker med raspet eple), lage eplecider og eplemost eller tørke dem i ovnen
Nå som det er høst er det tid for å lage eplekaker, og siden det er søndag må en få lov å unne seg litt ekstra godsaker så idag vil vi dele med dere en oppskrift på eple og pærekake med marsipan
Tror jeg så fikk noen husmorpoeng da jeg gjennomførte min første gelètest, som jeg besto med glans. Min bestemors gamle kokebok som heter husmorboken guidet meg gjennom hvordan jeg skulle lage ripsgelè, og det var ikke så avansert som jeg trodde det skulle være
Server med det samme. Eplesslush. Bland juice, is, eple, mynte og juice fra lime i en blender. Eplesslush. 2 skrelte og rensede epler. 2 dl god eplejuice. 2 skrelte og rensede epler. 2 dl god eplejuice
Fin fram en ny stor gryte å gjenta prosessen en gang til med de gjenværende eplene. Dette fyllet smaker deilig av eple og kanel og kan brukes til mange ulike bakverk
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.