Sett på lokk og plasser leirgryten midt i ovnen på 120 grader. Retten kan serveres som en gryte rett fra leirgryten, eller lages til enten gryterett eller som tallerkenservering med rotmos og nye grønnsaker
(Iphone-bilde tatt på impuls i stearinlys på hytta i påsken. Mer informasjon om kurset og påmelding finner du under kurs-knappen i menylinja her på bloggen
Lammeskanker er den nederste delen av låret på lammet. Ta de ferdigbrunede skankene ut av gryte. Den trenger lang koketid, men gir en fantastisk smaksopplevelse
Sett stekeovnen på 170 grader Bland honning, soyasaus, hakket hvitløk og chiliRenskjer kjøttet og gni skankene inn med marinaden samt salt og grovkvernet pepperVask og skrell grønnsakene og kutt de i terningerHa grønnsakene i en stor ildfast form eller langpanneHell over kraft og rødvin og tilsett urteneBrun skankene i en panne på litt over middels varme i smør eller olje Legg de så i formen med grønnsakene og dekk godt til med lokk eller aluminiumsfolieSett de i ovnen og la de steke i 2 1/2-3 timer til kjøttet lett løsner fra benetFyll eventuelt på med mer kraft undeveisAvslutt med å fjerne folien og øke varmen til 200 grader i 20 minuttene
Lammeskank eller lammeknoke, som mange kaller den, er den nederste delen på lammelåret. Den er full av god smak, men trenger lang tilberedningstid for å bli mør, men når den er ferdig smaker den helt himmelsk
Når du først har fått alt i gryten og satt den i stekeovnen er du egentlig ferdig med middagen, da står den bare der og koser seg til den er ferdig, og du har bare potetmosen og borddekkingen å tenke på
Sett eventuelt gryten på platen på lav varme om du er redd for at lammet skal bli kaldt. Det er heller ikke noe i veien for å lage den litt tidligere, og la den stå til resten er ferdig
Og en av våre venner, elsker å bli bedt på nettopp denne maten. Server på en seng av rotmos, med tomatsaus, grønnsaker og litt stekesjy, pynt med frisk timian og NYT
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.