Kombucha (fermentert te)
Renere helse - god helse i fokus
Renere helse - god helse i fokus
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 20 Minutter Koke
  • 20 Minutter Metoden som blir vist her, forutsetter at du har laget kombucha minst én gang før, slik at du har stående ferdig kombucha i kjøleskapet
  • 1,5 liter kokende vann 2 poser med te. Én må være svart te. Den andre kan du velge selv. Unngå oljebaserte téer 5 ss hvitt sukker 2 dl kombucha fra forrige sats (første gang? Se link ovenfor. Instruksjoner Tilsett 5 ss sukker i et stort glass (minst 1,5 liter). Tilsett litt kokende vann, og rist godt på glasset slik at sukkeret blir løst opp. Tilsett så resten av vannet. Legg i 2 poser med te, og la de trekke i ca 15 minutter Dekk til med et klede og strikk, slik at insekter ikke kommer oppi. La blandingen kjøles ned til romtemperatur. Tilsett bakterie-platen fra forrige sats i ny sats, og tilsett ca 2 dl ferdig kombucha fra forrige sats, i ny sats. Dekk til med klede og strikk, og la stå på kjøkkenbenken i 5-30 dager før du smaker på den. I løpet av denne tiden, vil det danne seg en ny bakterie-plate. Denne kalles for en baby. Når du så skal lage en ny sats, så kan du kaste den originale, og bruke babyen i ny sats. Eller du kan lage to satser. Notat Ha rent utstyr og rene hender når du lager kombucha. 3.2.2708
  • Se også

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.