20 Minutter
Metoden som blir vist her, forutsetter at du har laget kombucha minst én gang før, slik at du har stående ferdig kombucha i kjøleskapet
1,5 liter
kokende vann 2 poser med te. Én må være svart te. Den andre kan du velge selv. Unngå oljebaserte téer 5 ss hvitt sukker 2 dl kombucha fra forrige sats (første gang? Se link ovenfor. Instruksjoner Tilsett 5 ss sukker i et stort glass (minst 1,5 liter). Tilsett litt kokende vann, og rist godt på glasset slik at sukkeret blir løst opp. Tilsett så resten av vannet. Legg i 2 poser med te, og la de trekke i ca 15 minutter Dekk til med et klede og strikk, slik at insekter ikke kommer oppi. La blandingen kjøles ned til romtemperatur. Tilsett bakterie-platen fra forrige sats i ny sats, og tilsett ca 2 dl ferdig kombucha fra forrige sats, i ny sats. Dekk til med klede og strikk, og la stå på kjøkkenbenken i 5-30 dager før du smaker på den. I løpet av denne tiden, vil det danne seg en ny bakterie-plate. Denne kalles for en baby. Når du så skal lage en ny sats, så kan du kaste den originale, og bruke babyen i ny sats. Eller du kan lage to satser. Notat Ha rent utstyr og rene hender når du lager kombucha. 3.2.2708
Da ble navnet Kombu-cha (cha betyr te). I sommer har jeg begynt å lage min egen kombucha, etter å ha fått sansen for det i USA, der det har blitt svææært og fås kjøpt omtrent overalt
Jeg har skrevet et eget blogginnlegg om at jeg ikke driver en interesseblogg for cøliakere eller gluteintolerante (du finner det HER om du vi lese det), men denne oppskriften må deles
Her kommer endelig min Kombucha- ABC. Jeg føler nå at jeg har styra på med de fantastiske kombuchamødrene og babyene nok til å dele fremgangsmåte og erfaringer med dere
Ketchup er et must nå i grillseongen, og ellers i året for ketchupelskere. Denne oppskriften er lånt fra jord til bord bloggen og smaker helt nydelig, og full av snille bakterier som er supert for fordøyelsen
Den første gangen jeg smakte på chai te var som en 20-åring ut på verdensreise. Jeg lå i telt oppi himalayafjellene og ble vekket av en søt sherpa gutt som styrtet inn og ropte, "te
Jeg må først være ærlig og si at jeg har aldri vært en stor majones fan. Jeg kjøper i hvert fall aldri tuber med "ekte majones" basert på soyaolje og krydret med både sukker, fargestoffer, konserveringsmiddel, fortykningsmiddel, og surhetsregulerendemiddel (uff, det var mange midler)
Te med appelsinskiver, sitronskiver og ingefærrot kan være en deilig kveldste. Ingefærrot er kjent for å ha en betennelsesdempende virkning, og denne teen er veldig god og lindrende å bruke hvis noen i familien er forkjølet eller kanskje bare har blitt litt sår i halsen
Dette er sånn raw food nerdemat, som jeg tyllet i meg som brøderstatning da jeg var i mitt mest knallharde supermat- og rawfood kjør for en del år tilbake
Med et stort oppussingsprosjekt her hjemme, en hel måned i USA og en ny valp i huset har de siste månedene vært litt tøffe for mine kombuchababyer og kefirkornklumper
Etter at Haukeland sykehus ga meg diagnosen irritabel tarm (IBS) og sendte med meg et skriv om lavFODMAP-diett, har jeg redusert forbruket av løk og hvitløk dramatisk
I fjor begynte jeg å sette meg inn i fermenteringsverdenen av ren nysgjerrighet. Mellom annet pga av smak, renhet og helsebringende effekter på kropp og sjel
Myse, vannkefir eller kombucha. Bland i ca 1 tskj eplecidereddik og 1 ss kombucha. Jeg vil tippe at dette er kanskje det letteste innen fermentert mat du kan lage, så om du ikke har tatt fatt på fermentering enda, prøv denne enkle oppskriften på fermentert ketsjup
För dig, mig och nyfikenheten har jag bryggd min första egna kombucha. Kombucha är ett fermenterat te, fullt av mjölksyrebakterier som gör under för magen och smakar lite fest
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.