Bare elsker tynn og sprø italiensk pizza og det er så enkelt å lage din egen favoritt hjemme. Oppskrift på pizzabunn(Denne rekker til to stekebrett og hvis du skjærer opp bunnen i passende stykker før steking og forhåndssteker den litt, kan du bare fryse ned det som blir til overs)3 dl lunkent vann50 gr fersk gjær røres ut i vannet5 ss olivenolje1 ts saltMel etter behov (her bruker jeg det italienske pizzamelet Farina "0" som fås kjøpt hos Meny)Rør sammen og kna deigen (til den slipper bollen) før du setter den til heving
Denne brownies har blitt en suksess hver gang. Den er utrolig saftig og smaker skikkelig sjokolade. Den er mektig, men så god at du likevel tar et stykke til
Våknet i dag med feber, hodepine og helt tett i hals og nese. Ikke noen drømmestart på en fredag. Karret meg opp og fikk barna ut av døren, måtte følge minstemann til skolen, for han mente han hadde følt seg mye værre enn meg hele uken, og allikevel gått på skolen, så det skulle bare mangle om ikke jeg iallefall konne følge han
(En liten langpanne)200 g smør2, 25 dl vann4 ss kakao4, 5 dl sukker1, 5 dl lettrømme2 egg0, 5 ts salt3 ts bakepulver4,5 dl hvetemelGlasur100 g smør6 ss melk4 ss kakao1 ts vaniljesukker350 g melisSmelt smør i en stor kjele
Dette er herved nå en av minefavoritter. Pizzadeig3 dl lunkent vann25 g tørrgjær2 ss olje1/2 ts saltca 500 g hvetemelTomatsaus3 ss olivenolje1 fedd finhakket hvitløk2 bokser hermetiske tomater1/2 ts salt1- 2 ts tørket oregano1/2 ts finhakket chiliPizzafyllca 300 g chorizo i skiver1 gul løk i ringerca 20 cherrytomater delt i toca 250 g revet mozzarella3- 4 ss finhakket purreløkoreganostrø over med ruccola salat etter stekingBland alle ingrediensene til pizzadeigen, og elt den godt sammen før du setter den, med plast over bollen, til heving i ca 30 minutter
(Nasjonalkaken i New Zealand)3 eggehviter1 ts hvitvinseddik2 dl sukker1/2 ts maisenna1/2 ts vaniljesukker2,5 dl fløtevaniljesukker3 dl vaniljekrem200 g bærSett stekovnen på 250 grader Visp eggehviten til hard skum
60 g smør2 dl kokende vann250- 300 g havregryn (lag havremel i blender eller stavmikser)1 ts bakepulver1 ts salt1 dl melk Del opp smøret og ha det i en bolle sammen med melk
100 g smør7-8 dl hvetemel5 dl sammalt hvete, grov1 pakke gjær1,5 ts salt5 dl melksesamfrø Smelt smør, ha i melk og vent til den er fingervarmBland det tørre unntatt hvetemel, og bland til slutt i melkeblandingenRør delvis inn melet og sett dette under plast til heving i ca en halv time
Saften av 1/2 løk1 ss soyasaus1 presset fedd hvitløk1 ts ingefær1 ts sukker1 ss olje1/4 ts pepper2 kyllingfileter (blir 4 spyd) i biterPeanøttsaus Rasp løken i en sil over en skål