Mine Favoritter

Mine Favoritter

  • 1 Oppskrifter
Mine Favoritter
Thaikylling i red curry saus

Thaikylling i red curry saus

Oppskrift (4 porsjoner)                                Jasmine ris500      g          Kyllingfilet3          ss         Rapsolje 500      g          Grønnsaker *2          stk       Hvitløksfedd1-2       ss         Red Curry-Paste1-2       ss         Sukker1          boks     Kokosmelk1          dl          Vann½         stk        Buljongterning (høns eller grønnsak)1-2       ss         Lime eller sitron juice2          ss         Fishsauce50        g          Peanøtter                      «Koriander, thai basilikum og limeblander, kan sløyfes – men helst ikke» 1          ts         Maizena* Du kan selv velge hvilke grønnsaker du ønsker jeg brukte. Jeg brukte ½ blomkål, 2 stk rød søt paprika, 1/6 purre, 4 stk vårløk og 2 gulrøtter Step 1Kok Jasmine risStep 2Kutt kyllingen i biter og fres de i olje til de har fått en fin lysbrun farge, bruk gjerne en wok panne eller en stekepanneStep 3Fres så hakket hvitløk og red curry sammen med kyllingen i 30 sekunder på middelsvarmeStep 4Tilsett grønnsaker og resten av det som står over bortsett fra Maizena La det småkoke til grønsakene er nesten gjennomkokt