I dag prøvde jeg meg på helstekt mørbrad -og vet du hva. Mørbraden sitter øverst på låret. Den er like mager, som ytrefileten og inneholder bare 2,3% fett
6-8 poteter delt i båter1 stor squash i skiver7-8 sølvløk1 stor fennikel i biter1/2 sellerirot i staver1 rød paprika i store biter1 gul paprika i store biter4-6 gulerøtter i store biter10-15 svisker4-5 ss olivenolje3 dl eplenektar1 kg benfri svinekamsalt, pepper og estragonRødvinssaus
Timianmarinert svinestek med svor, mango-, chili-, lime-salat og croquetter. Noen steder – som i Danmark – er and vanlig julemiddag, så ønsker du en liten variasjon fra den tradisjonelle norske ribben, pinnekjøttet eller lutefisken har du et forslag her
Det her er skikkelig luksusmat. Dessverre er ikke bildet så bra, men kjøttet, sausen og sausen er bare helt fantastisk nydelig så jeg var nødt til å lage et blogginnlegg om det
For meg er det ikke julaften uten ribbe med sprø svor. Det ligger veldig mange oppskrifter der ute på ribbe, men dette er den jeg alltid bruker og som har gitt meg flott resultat hver eneste gang
Noe av det beste jeg vet er å steke alt samtidig i en ildfast form. Jeg elsker å lage og spise deilig mat, men unngår gjerne å bruke lang tid på kjøkkenet
Her i huset spiser vi ikke ribbe bare til jul, men også i påsken blir det tilberedt ribbe. I år ville jeg forsøke å lage ribbe på en annerledes måte, krydret med asiatiske krydder og utradisjonelt tilbehør
Renskjær svinefileten fri for hinner og fett. Skjær opp svinefileten. Legg grønnsakene på ett fat, legg svinefilet i skiver på toppen og dryss over litt persille
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.