Lyden av gryta som småkoker og tanken på at det snart er mat. Det er heller ingen vits i å slurve med krydderet, for alle smakene er nødvendige for at denne gryta skal bli akkurat så fantastisk som den er
Jeg hadde en blanding av chilipulver, oregano, kvernet pepper, og et lite dryss med flaksalt. Kikerter er svært rike på mange næringsstoffer, deriblant folat, kopper, fosfor, jern, magnesium, molybden og mangan, som er essensielle næringsstoffer
Men samtidig akkurat sparsomt nok til at den ikke tar over fra den gode smaken av lammekjøtt, og ikke mer spicy enn at enhver mormor fint kan spise den
Har man litt ris til overs fra dagen før og kanskje litt kjøtt. Stekt ris er en rett som rett og slett er fantastisk til å bruke opp rester av mat, mye likt våre retter lapskaus og pytt i panne
Retten er fargerik ogfrisk, og full av gode thai-smaker. Stek på medium varme, under omrøring, til væsken er fordampet, og til ananasen begynner å bli brun i kantene, ca
En klype chiliflak viser at dette er en rett fra sør-Italia. Denne typen retter oppsto ofte blant gjeterne, som plukket ville urter og grønnsaker ute i naturen
Det begynte med at jeg kjøpte mye stekt ris på restauranter da jeg var i tenårene, og etter hvert som årene har gått, så har jeg klart å få til en oppskrift som jeg synes er knallgod her hjemme og
La tomatpuréen frese et lite minutt før du har både løk og tomatpuré i en gryte sammen med kjøttet. Hell vannet av en boks kikerterog skyll de i et dørslag
Hvis du har rester igjen av risfra dagen før og et lite utvalg grønnsaker i kjøleskapet kan du lage en kjempegod og rask middag og samtidig bruke opp restene
Ristedekikerter er supergodt og enkelt å lage, og smaken kan varieres etter hva man har lyst på. Her kommer enda en sunn snacks-oppskrift (som om ikke eplechips og grønnkålchips var nok)
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.