Slik, nå er den klar til å legges i saltlaken som du på forhånd har kjølt ned. Vi pleier hvert eneste år og feire jul og nytt år på sydlige breddegradere, nærmere bestemt på Gran Canaria
Denne oppskriften gir gode, holdbare og perfekte seigmenn. Tilsetttil du har ønsket styrke på fargen. *De fleste ingrediensene får man kjøpt på vanlige kolonialer, aromaen kan man kjøpe på apoteket
Lett å lage er det også,her får du oppskriften. Sett deigen til heving på et lunt sted ca. Er litt usikker på hvor vanlige de er i resten av landet, men her i distriktet er sirupskake julebrødet fremfor noe
Tre en hyssing gjennom en grov stoppeenål og sy først forsiktig (alt er foreløpig litt lealøst…) noen sing slik at de to lammesidene henger sammen, så syr du sammen endene av rullen på hver side, og til slutt langs skjøten på toppen, nå er alt så stabilt at du kan stramme til litt når du syr
Denne oppskriften er superenkel, og gir marsipan som er veldig lett å jobbe med. La de ligge til tørk på kjøkkenbenken med kjøkkenpapir både under og over natten over
tykke skiver og legg på bakepapirkledd stekeplate. For litt mer "julete" smak, kan du tilsette en dråpe eller to peppermynteessens, eller knuse litt candy canes og ha i fyllet
Vel, den var ikke fra Lødingen, men hun jeg fikk oppskriften av bodde der. Da den var avkjølt pakket jeg den i folie og la den i kjøleskap, der blir den tiljulaften, da får den denne glasuren på
Eller hvorfor ikke en ekte svensk juleskinke som de gjør det på Forsmark Herrgård, etter en oppskrift jeg fant i et noe tilårskommet nummer av det svenske matbladet Gourmet
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.