Noen av dere har kanskje sett filmen "Julie og Julia", filmen om Julia Child som i voksen alder kom sammen med sin mann til Frankrike og da først begynte å lære seg å lage mat
», pappa steker pannekaker på primus og Jørgen (som finner ut at søndagstur er litt hyggelig likevel) har plukket blåbær til å ha på toppen, Hanna ligger inne i fjellduken i ly for vinden helt til vi skal hjem, Mamma plukker markblomster og jeg fryser – inni tre gensere og to jakker
Dette er en deilig, velsmakende, og litt eksklusiv gryterett. Lett å lage er den også, men sett av god tid for den trenger lang tid for å få de rette smakene
Boef bourguignon - den rustikke deilige gryten fra Bourgogne vekker virkelig entusiasmen hos meg. Stek kjøttet brunt på alle kanter i andefettet i pannen du allerede har stekt baconet i, og for hver omgang med kjøtt du steker strø til slutt over litt mel og rør
"Okse fra Bourgogne". Gryta er god som den er, men jeg legger inn en oppskrift nederst på sida på "gremolata" som er en blanding av hvitløk, sitron og persille
Tilsett tomatpure, hakket hvitløk og grønnsaker kuttet i passelig størrelse, laurbærblad,. La det putre/trekke i kjelen til kjøtt og grønnsaker er møre
Ikveld har vi invitert til familiekveld med søsken ( svigersøsken ) og nieser og nevøer, barna får barnemeny ( pølse og pommesfrites ) og vi voksen skal kose oss med Elg Bourguignon, til dessert er det gele og vaniljesaus til barna og panna cotta til oss voksne
smør og olje til steking. Bouef Bourguignon er skikkelig fransk bondekost. Deretter skreller du løk og gulrøtter og deler gulrøttene i skiver og løken i små terninger
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.