Deler av familien min er bosatt på Toten og dette er en region som kan bakeverket sitt. Oppskriften på denne sjokoladekaken har vandret fra den ene til den andre i lang tid og blitt tilpasset på veien
Andebryst er nydelig mat. Den er best når den fremdeles er litt lyserød i kjøttet. Steker du den for lenge vil den smake lever, så den er bedre for lite stekt enn for mye stekt
Noen ganger er det enkle det beste. Brunsj. Det er ikke lenge siden de fleste lurte på hva slags feilstavelse av lunsj dette var, men ting endrer seg raskt
Enkel og frisk biffsalat med eksotiske undertoner. Da jeg tidligere i år la ut en oversikt over mine ti favorittrestauranter i London gikk førsteplassen til søsterrestaurantene Moro og Morito
Hjortekjøtt har en rund og mild smak, og behandlet på rette måten blir kjøttet mørt og saftig ♪♫. Den selges selvfølgelig i forskjellige strykningsdeler, jeg kjøpte mørbrad, kortreist fra Løiten
Hva er granateplesirup. Hva er tahini. Sumak. Og hva i alle dager er egentlig za’atar. Mitt kjøkkenskap bærer preg av at mat er noe mer enn bare å få middag på bordet hver dag – det er en hobby
Jeg brukte nypoteter fra Vestfold, gulrøtter fra Langåkergarden på Jæren og rød spisskål fra Toten. Selv en enkel gryterett kan serveres som fin selskapsmat
En "er du lei av jobben, og vil høre på juleklassikere og spise julemat" innspiret fest på fredag, hente ved på Toten på lørdag, en reinspikka julelunsj på Søndag og så en tre og en halvtime lang kosnert som hyllet Tom Waitz på mandag
Jeg har tatt utgangspunkt i denne oppskriften på "Saftig sjokoladekake fra Toten" 375 g hvetemel. Dette er en sjokoladekake fylt med mini-Smarties og sjokoladekrem til barnebursdag i helga
Risotto er en italiensk risrett. Opprinnelsen til retten er fra den flate Posletta i Nord-Italia,. hvor risdyrking er vanlig, altså den østre delen av Piemonte, Lombardia og Veneto
Jeg var med forrige gang også, da gikk turen til Toten med fokus på rotgrønnsaker. For noen uker tilbake så skrev jeg om boka, "Mathjelpen for foreldre" , og jeg lovte jo å komme tilbake til litt mer detaljer om denne
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.