Denne gangen ble det en lunog grønn salat som vi spiste på lørdsagskvelden med røkt laks til. Vask potetene, rens løken, skrell nepene og del i biter, skvis (klem flat) hvitløksfeddene og smør en form med olje
Smak til med salt og pepper. I dag lagde jeg en deilig salat til lunsj, oppskriften jeg tok utgangspunkt i fant jeg på opplysningskontoret for frukt og grønt sin side
Bland alt til dressingen sammen og bland dressingen sammen med potetene. Legg salat på et fat, legg potetsalaten i midten og legg de andre ingrediensene rundt
Man begynner gjerne grillsesongen så tidlig som i mai, og allerede da vil folk ta med seg lunpotetsalat på turer, enten det er i parken, på sjøen, i hagen eller en hvilken som helst annen plass
Dette blandes forsiktig i potetsalaten. 1 rødløk, skjært i skiver3-4 vårløk, hakkes1 bunt reddiker, deles i båter1 neve bladpersille, hakkes1 neve kapers med stilkHa alt dette i en dyp salatbolle mens potene er lett lune. 2 ss grov sennep1 ss hvitvinseddiksaften av 1 sitronsalt/pepper1/3 olivenolje2/3 solsikkeoljeSennep, hvitvinseddik, sitron, salt og pepper blandes godt. pynt med hele blader av persille og kapers med stilk 8 ny poteter. 1 neve kapers med stilk
Lunpotetsalatmed rødløk og persille er veldig godt som tilbehør både til grillet kjøtt og fisk. Ved å la skallet være på potetene får du en potetsalatmed mye bedre smak
Denne potetsalaten kan du med hell servere til fisk også. Potetsalatmed sitron. I går kveld hadde vi en av disse deilige sommerkveldene med levende lys, vin i glasset og en smakfull sommertallerken
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.