Epledesserten er en min egen versjon av "bakte eplermed mørdeigslokk", og jeg ser meg ikke tilbake. Det skal være godt med deig, så ikke spar på restene
I dag har vi tyvstartet julemiddagen med ribbe. Bananbrød er en favoritt når det gjelder snackmat. Vi var på middag hos min mor, og feiret farsdag sammen med resten av familien
Også med kesam i, det gjør brødet så sssssaftig. Vel, jeg oppdaget at jeg ikke hadde delt innlegget om dette fantastiske bananbrødet på denne bloggen, bare på matbloggen (som forøvrig kun er ment for meg selv, ettersom innsatsen til å markedsføre den er svært laber
Jeg jukser med iskremen da, så jeg bruker Tofuline sin vaniljeis når jeg serverer disse. Skrell eplet, ta ut kjernehuset, og skjær eplet i båter eller store terninger avhengig av hva du ønsker
Jeg er veldig glad i epler og i det siste har jeg spist en del fruktsalat med vaniljekesam. Nå når vi går mot kaldere tider er det alltid godt med noe varmt å kose seg med
Denne friske juicen er nydelig. Ingefær og lime dekker sellersmaken perfekt. Så det er bare å hive oppi stangselleri, kjenner ikke smaken uansett, og det passer meg utmerket
Denne oppskriften på bananbrød er en av mine favoritter. Den milde smaken av banan er perfekt sammen med nøtter, og da spesielt pekan, men det kan fint lages uten nøtter også
Av og til vi jeg bare late meg litt, sitt med en god bok og pusle litt på kjøkkenet. Det får være det samme, men bananbrød er i hvert fall en amerikansk klassiker og en deilig måte å bruke opp overmodne bananer på
Forbered et ark med pergament papir for å plassere eplene på senere. Skjær smøret i små terninger og smelte over svak varme i en panne med en tykk bunn
Jeg får mer og mer sansen for pai, både søte og salte paier prøvebakes og denne eple-kardemomme paien jeg deler med dere i dag fikk topp karakter fra meg og opp til flere andre inviterte
D rundstykker med raspet eple er faktisk sykt godt. pensle de med vann å dryss over litt sesamfrø. 5 dl melk 1 pk gjær 4 Ss olje 2 Ts sukker 1 Ts salt 1 Ts malt kardemomme 3 dl revet eple ( ca 2 epler) 2 dl lett kokte havregryn 250g sammalt hvete grov ca 700 g hvetemel
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.