Jeg har lenge hatt lyst til å gjenskape den velkjente franske biffgryta, BoeufBourguignon. Beuf Bourguignon serveres gjerne med en blomkålstappe som tilbehør
Denne klassiske oppskriften fra det franske bondekjøkken egner seg godt i en Crock-Pot. Spesielt i en med innekasserolle av metall med DuraCeramic-belegg, da kan du enkelt brune bacon, sopp og kjøtt direkte i Crock-Pot kasserollen
Boeufbourguignon (bœf buʀgiɲɔ̃, ɔn) for de som måtte ønske å prøve seg. Boef bourguignon. I all enkelthet er boeufbourguignon en kjøttgryte med oksekjøtt kokt i rødvin
Dette er en deilig, velsmakende, og litt eksklusiv gryterett. Den er perfekt en vinterkveld. Lett å lage er den også, men sett av god tid for den trenger lang tid for å få de rette smakene
Her kommer oppskrift på en klassisk fransk kjøttgryte – Boeufbourguignon. Boeufbourguignon er en kraftig vinkokt gryterett, og er opprinnelig fransk husmannkost fra regionen Bourgogne
Selv om det egentlig skal være en burgunder eller sekundært en pinot noir i Boeuf bourgugnon brukte jeg en flaske rødvin som var tippet litt over den ideelle lagringstidspunktet for drikking
(4 pers. )1 kg oksekjøtt i store terninger200 g bacon i terninger250 g hele, skrelte småløk400 g champignon4-5 hvitløksfedd2 gulrøtter i skiver2 ss hvetemel½ flaske flaske rødvin1 ss tomatpuré2 laurbærblader½ ts tørket timian4-5 dl oksekraftsalt/pepperBrun kjøttet i en gryte
Biff bourguignon ca 4 personer. Har du planlagt neste søndagsmiddag allerede. Hva enn du har på gang så foreslår jeg at du dropper det til fordel for denne franske forføreren
Ikveld har vi invitert til familiekveld med søsken ( svigersøsken ) og nieser og nevøer, barna får barnemeny ( pølse og pommesfrites ) og vi voksen skal kose oss med Elg Bourguignon, til dessert er det gele og vaniljesaus til barna og panna cotta til oss voksne
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.