At den breserte agurken den gang gikk meg hus forbi er noe jeg her og nå gremmes over. Det er enkelte ting vi har med oss fra barndommen av som vi ser på som sannheter
) 3 gåselår eller 4 andelår. 1. Skjær kjøttet fra lårene. Ta vare på skinnet. 2. Kjør kjøttet, og skinnet fra 2(3) av lårene i kjøttkvern, eller hvis du har god tid eller mangler kjøttkvern
Med gåse eller andeleverpate fra Holte gård i Drangedal, bacon fra Løyte gård, og cognacen Gaustatoppen XO fra Tinn, ville dette vært en sterk Telemarksforrett
Jeg fikk også med litt gåsekjøtt på kjøpet. Jeg skal lage en rett med gåsekjøttet litt senere. Jeg har aldri smakt gås, og gleder meg derfor veldig til dette
I Danmark ble det fra gammelt av kalt ”Gåsesøndag. På selve Mortensaften var tradisjonen at unge menn skulle invitere sin kjæreste på dans og gåsemiddag
Vi har de siste årene spist gås til nyttårsmiddag, og det er noe jeg kan anbefale på det varmeste. Jg vet at mange foretrekker kalkun ( og jeg skal ikke komme å si at det er dumt valg), men viss du har spist kalkun allerede kan gås være et morsomt alternativ
Mye av årsaken til det franske paradoks er bruken av gåse og andefett, og vin. «I det sydvestlige Frankrike, særlig i én region, i den hvor de drikker mest vin og bruker mest ande- og gåsefett i Frankrike, har de færrest hjerte/karsykdommer i verden, nest etter Japan
Det var tiltenkt en video til denne oppskriften, men p. g. a ett par menneskelige feil under innspilling ble det dessverre ingenting, ved en senere anledning nærmere høsten skal det komme en bedre video med en ny oppskrift med denne delen av lammet
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.