I samme butikk hadde de også halloumi og store, flotte bunter med mynte, så da ble jeg inspirert til å prøve en ny, greskinspirert salat til helgens grillmat
Grillmat har lett for å bli fort kaldt, be gjestene forsyne seg av tilbehøret først på tallerkenen, og la dem vente til kjøttet (eller fisken) er ferdig, da får de varmt kjøtt til tilbehøret og kan begynnne å spise med en gang
Jeg har laget to ulike tortillas- en med fullkorn hvetemel og en med spelt mel. Hjemmelaget hot bbq saus, grillede paprika og marinerte kyllingbiter som er møre og svært smakfulle
Blend suppa med en stavmikser, og servér. Tilsett kikerter, hakka tomater, grillapaprika og vann. Suppa tar en del tid å lage fordi man griller paprikaen, men jeg kan garantere at smaksløkene dine kommer til å takke deg for at du tar deg tid
La så paprikaene stå og avkjøle seg en stund på plata, før du starter på jobben med å rense dem. Her kommer fremgangsmåten på denne formen, med tanke på at den norske grillsesongen kan være meget variabel værmessig sett
Steketiden for crostini vil variere fra ovn til ovn, men følg med slik at de ikke blir brent. Server grillet paprika og brie på crostini, og du har en perfekt tapas
Sett tett lokk på med en gang. Syltet paprika. ½ kg grønn paprika. ½ kg gul paprika. ½ kg rød paprika. Del paprikaene i to, ta ut kjernene og skjær opp i tykke strimler
Bruker ofte squash i gratenger eller stekt sammen med sopp, men tenkte nå å prøve den med fyll. Lenge sida vi har hatt fylt paprika - noe som var en gjenganger en periode
Fyll paprikaen deretter med blandingen og topp med osten i biter. Start med å lage risen sånn som det er anvist på pakken eller når du kjenner at den er myk
Mais eller ris er også veldig godt å ha i paprikaen sammen med dette. Du kan fylle dem med nesten hva som helst, og i denne oppskriften har jeg valgt å bruke løk, fetaost, vegetarf'ärse/kjøttdeig og deilige urter som får godgjøre seg i litt fløte
paprika (tyrkerne har til og med en egen type som brukes til nettopp dette, litt mindre og med mye tynnere vegger enn paprikaene vi er vant til i Norge), squash, aubergine, tomat, løk – ja, som det så ofte er er det bare fantasien som setter grenser
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.