1 sukker
til toppingForvarm ovnen til 150 grader. Del vaniljestangen på langs. Skrap ut frøene. Ha vaniljefrøene og stangen i en kjele med fløten. Varm opp fløten og pisk slik at frøene løser seg opp. Den skal ikke koke. Pisk sammen eggeplommer, sukker, kanel og sitronskall. Heller over litt av den varme fløten og visp inn. Hell resten av fløten over og bland godt. Hell røren i fire små ildfaste former. Sett dem i en stor ildfast form. (Du kan bruke et vått håndkle eller papir i bunnen så de ikke sklir) Kok opp vann. Hell i den ildfaste formen (det er lettere om du tar ut en av formene). Vannet skal dekke ca halvparten av formene. Bak i ca 35 minutter (de skal skjelve som gele). Kjøl dem ned. De må blir helt kalde, helst kjøleskapskalde. Strø et sjenerøst lag med sukker på toppen. Bruk en crème brûlée-brenner (eller skibrenner) til å brenne av sukkeret. Det skal få en fin, gyllen skorpe. Dersom du ikke har brenner kan du forsøke å bruke grillen i ovnen. Sett ovnen på fullt og ha formene helt øverst i ovnen. Det kan gå bra om du passer nøye på.
En magrere utgave kan du se oppskrift på HER. Dette er en kjempegod spansk dessert, myk som fløyel, egentlig passer den godt til jul da det er både appelsin og kanel i den
Bak crema catalanen i ovn ved 95 grader i ca. Avkjøl og dryss overflaten med et tynt lag sukker før du karamelliserer med en creme brule-brenner rett før servering 1/2 appelsin, riv kun det oransje
1. Kok opp melk, fløte, sukker og krydder. Tilsett eggeplommene og rør til det hele tykner. Sil av krydderet og hell blandingen over i små porsjonsformer
TwitterFacebookGoogleE-postSkriv utLik dette. 4-6 laksefileter. Relatert 4-6 laksefileter. Dette er en enkel, men vanvittig smakfull middag av laks toppet med frisk persille og revet parmesan, liggende på en seng av cremet og finsnittet fennikel, kål og løk
TwitterFacebookE-postSkriv utLik dette. Hvis du ønsker å oppnå perfekt resultat koker du opp en kjele med varmt vann og koker lasagneplatene èn og èn i ca 10-15 sekunder før du legger de i formen. Gjenta 1-5 igjen
Om man skal lage desserten helt sukkerfri er det bedre med cremacatalana eller pannacotta, begge disse kan lages med vanlig oppskrift men bytte ut sukker med søtning som tåles og melkeprodukter med kokosmelk
Nøtter med mørkt skall eller farge(som pistasjenøtt) kan sette litt farge på fyllet så velg gjerne lyse nøtter som macadamia, cashew, avskallede mandler, -pekan eller -hasselnøtter
60 - 80 gr finhakket røkt laks. 1-2 ss finhakket dill. Vil du bake et godt landbrød som er godt til bruchetta og til mange andre smørbrød, finner du oppskriften på det brødet jeg har brukt her 2 store skiver landbrød delt i to eller fire skiver av et annet brød. 60 - 80 gr finhakket. 1-2 ss finhakket dill
My New Year Cake is nothing less than an After Eight Brownie - meaning a Brownie with a complete layer of After Eight chocolates in the middle - topped with a delishious chocolate cream containing half a kilo og chocolate
- Ha så deigen enten på ett kakefat, på bakepapir i en liten springform eller ligenende. - Settes i kjøleskapet mens du lager cremen, som du enkelt lager ved å blende cashewnøtter med sitronsaft og har i litt vann for å få riktig kremet topping
------------------------------------------------. Her kommer du til oppskrift på mitt foccaciabrød. 800 g torsk - frosset i blokk à 400 g. 2 stk rød paprika - kuttes i strimler. 2 stk grønn paprika - kuttes i strimler. 2 stk gul paprika - kuttes i strimler. 1 stk purreløk - kuttet i skiver. 2 fedd hvitløk - presset. Kok opp lettsaltet vann, tilsett den frossne torsken og la trekke i 15-20 minutter. 800 g torsk - frosset i blokk 400 g. 2 stk rød paprika - kuttes i strimler
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.