Prøvde meg på eplesaft igår, og det ble ganske så vellykket. Oppskriften er hentet fra hildemorsnorre sin blogg men har redusert mengden med sitronsaft
Det er ikke tradisjon for å bruke rosenblader i matlagingen her til lands. I andre deler av verden er rosenvann eller rosesirup en viktig ingrediens i aromatiske retter
Nylig gikk jeg til det skritt å anskaffe en kinesisk bambus dampkoker og det har jeg ikke angret på. I Kina har man brukt denne metoden å tilberede mat på i over 3000 år
En veldig god smoothie med eplesaft fra Sogn, litt syrlig, men utrolig velsmakende og frisk, synes du den blir i syrligste laget, så tilsett litt blomsterhonning eller litt bringebærsirup
Da er det bedre å bruke dem til å lage egen eplesaft, eplemost, eller noe annet godtHjemmelagd eplesaft2 ti liters bøtter med epler 1 Eletrolux kjøkkenasistent, med tillegsutstyr for mosing 1 dørslag 1 stort klede med muselin 1 hevert 8 flasker av 75 cl 1 stor gryte Vann Vask eplene godt, del dem så opp i passe store biter
Server dampkokt Dim Sum med en dip av soyasaus og tørket chili i olje. Dim Sum, eller Wonton dumpling, er ikke så vanskelig å lage, og er en fin avveksling til Taco på fredager
12 cl eplesaft. YARPP powered by AdBistroPowered by 1 porsjon 12 cl eplesaft. Selv om det er fest, så er det ikke alltid det passer med alkoholholdige drinker
Vips så har nesten 5 liter hjemmelaget, herlig eplesaft. Jeg er så stolt over det ferdige resultatet. Akkurat nå synes jeg at det er den beste jeg har smakt
Gjør klar tilbehør -Jeg serverer med dampkokte grønnsaker. På bondens marked i Trondheim fikk jeg tak i et fantastisk kjøttstykke fra Fjellvilt AS (Bransfjell innenfor Røros)
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.