Hos bakeren fikk du enten franskbrød,rugbrød eller «sigtebrød», som det heter på dansk. Familien fylte derfor den lyseblå Cortinaen med hvetegrøpp, grovt rugmel og andre grove norske melsorter , samt brunost , før vi rullet inn på danskebåten og hjem til Århus etter feriene i Norge
Postei med syltede rødbeter er en gammel slager. Den minimalistiske New Nordic Cuisine – bølgen møter for tiden en motpol i en revitalisering av Bestemors Kjøkken
Nå skal jeg dele en av mine beste hemmeligheter som hjemmekokk. Denne har jeg utviklet over mange år, og det viste seg at denne også kan lages i kombidamp, derfor blir den delt i denne bloggen
De fleste foretrekker å lage større porsjoner med surdeigsstarter, men jeg synes den lille varianten funker bra, så føles det heller ikke så ille om I det danske surdeigsbrødet bruker jeg utelukkende økologisk mel
(4 pers. )1 kg kokte poteter2 revne rødløkpresset hvitløk etter ønske2 eggeplommer1 ts Dijon-sennepsalt/pepperen anelse sukker3 ss god eddik6 ss oljehakket gressløkSkrell potetene og del i skiver
Jeg har sett mange oppskrifter på "hveder" de siste ukene, og det så veldig godt ut. Hveder er visstnok noe som i Danmark lages på den offisielle Store Bededag
Kommer inte ihåg var receptet kommer ifrån eller varför den heter just dansk drömkaka men det som jag antagligen föll för i receptet och som fick mig att lägga det i sparahögen var nog farinsockret i toppingen som ger kokosen lite extra god och knäckig smak
Jeg elsker de norske juletradisjonene, men noen ganger er det morsommere å prøve noe annet. Ideen til ølkake fikk jeg fra Danmark og min matnettveninne, Lene Tøttrup Strunge som skriver bloggen spisestuen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.