Når pinnekjøttet er nesten ferdigtrekt i vatnet, steiker deidet litt i løk- og smørblandinga – og serverer pinnekjøttet med poteter og tradisjonelt følgje
Det høres jo nesten banalt ut å komme med en oppskrift på å koke ris. Et kjøkken i Istanbul har vokst kraftig de siste månedene, og det fortsatte i mai
Enkelte dager lurte jeg nesten på hva som skjedde, for besøkstallene var helt der oppe med toppene rundt fjorårets artikkel i Dagbladet Magasinet og kåringen av Årets Matblogger
Men så snart de forsvinner kommer vårens ferske bønner, hvitløk som er så fersk at båtene ikke har skilt seg ordentlig ennå, tomatene får tilbake smaken og etter hvert vil det dukke opp en ny frukt eller bær nesten hver eneste uke
En liten oppsummering og de fem mest populære blogginnleggene fra måneden som gikk. Et kjøkken i Istanbul fikk mye hyggelig oppmerksomhet i måneden som gikk
Kanskje det beste som finnes. Jeg kan også nesten garantere at du blir mett etter to stykker. Problemet med boller og meg er at jeg ikke klarer å la dem være i fred
Deteneste som minnet oss på de siste par månedershendelser da vi kom tilbake var brua som binderde sentrale delene av Istanbuls europeiske og asiatiske side sammen
Fint å se at jeg ikke er deneneste som er opptatt av matkultur og -historie. Samme kveld var det nemlig utdeling av Årets Matbloggerprisene i Mathallen
Med snøen lavende ned utenfor vinduet kommer månedens oppsummering fra Oslo. Det er bloggen som har brakt med til landets hovedstad den første helga i november
Pene og små julekakerSom overskriften sier så er dette så og si klassiske serinakaker. Etter et søk i kokebøker og på nett fant jeg at stort sett alle oppskrifter er like på denne kaken
Det er nå deneste par månedene mange av de vil være på sitt aller beste. Det går nesten ikke en uke uten at det blir med ferske borlottibønner, også kjent som cranberry beans på engelsk og barbunya på tyrkisk, hjem fra markedet om dagen
Spanjolar og portugisarar strøymde til norske hamner for å frakte med seg dennevedunderlegehandelsvara sørover, til katolske samfunn der fastetida – og fråværet av kjøtt – opna eit enormt behov for slik andevendeleg fiskevare med nesten evig levetid i tørka tilstand
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.