Når pinnekjøttet er nesten ferdigtrekt i vatnet, steiker dei det litt i løk- og smørblandinga – og serverer pinnekjøttet med poteter og tradisjonelt følgje
Det er ikke alltid så lett å velge hva man skal ha til. Grønnsaksris Spinatris (Spinat blandet med fullkornris eller byggris)FullkornsrisHjemmelaget potetbåter / potetchips, gjerne av søtpotetRåstekte poteterByggrisFullkorspastaFullkornsmakaroniVita Hjertego grove hamburgerbrødQ
Derfor ble detnesten vanlige vafler, med fullkorns hvetemel, sukrin, Berit Nordstrand sitt raps/kokos smør, rømme, melk, egg og masse deilig kardemomme
Kanskje det beste som finnes. Jeg kan også nesten garantere at du blir mett etter to stykker. Derfor lagde jeg meg en hverdagsvariant når jeg fikk lyst på boller denne gangen, og det må jeg si, disse ble overraskende gode
Litt syd for den idylliske Iseosjøen i Lombardiet i Nord-Italia, ligger området Franciacorta, hvor musserende viner på høyde med gode champagner produseres
Pene og små julekakerSom overskriften sier så er dette så og si klassiske serinakaker. Det som evt. Jeg har redusert sukkernivået med 10 gram, erstattet 50 gram av hvetemelet med mandelmel, tilsatt litt salt og bruke demerarasukker på toppen i stedet for perlesukker
Høsten kommer brått på etter en sommer med mye utenom «det vanlige». Hos oss, er kanskje høsten vår favoritttid, det er gøy å oppleve nye steder og ting sammen men jammen er det godt med faste rutiner og struktur i hverdagen også
Dette er ikke en enkel saus å lage, men hvis du følger instruksjonene godt, klarer du det nok. Alternativt kan du ha en sammenpisket eggeplomme i en liten gryte/ildfast bolle og sett den over vannbadet
Dette ble servert med Green Apple Cucumber bobler som er blant min favoritt. Det er ikke tilsatt sukker i smakene og det er brukt stevia som søtningsstoff
Glasmagasinet har nettopp pusset opp lokalene sine og det har blitt veldig fint der. Det var ingen hemmelighet at han er møkkalei alt det hvite og nå «er det jammen på tide at det fargerike overtar»
I det siste har jeg laget havregrøt over natten, eller "overnight oats" som det kalles på engelsk, en kald yogurtbasert grøt som praktisk talt lager seg selv og er perfekt nå på sommeren
Det finnes nesten ingen grenser for kva du kan bruke den til. Rundt deg surrar det i spanske stemmer. Spanjolar og portugisarar strøymde til norske hamner for å frakte med seg denne vedunderlege handelsvara sørover, til katolske samfunn der fastetida – og fråværet av kjøtt – opna eit enormt behov for slik andevendeleg fiskevare med nesten evig levetid i tørka tilstand
Med ein nitrist sommar bak oss, er det på tide å føre høgtrykket inn over kjøkkenbenken. Kanskje har det med frykta for at trykket inni kjelen skulle ende i «The Big Bang» på kjøkkenet
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.