Den beste glede ein kan ha, er å gjere nokon andre glad. Kva med å gi ein oppmerksomhet til nokon du bryr deg om, nokon som fortene litt oppmerksomhet eller rett og slett for å få nokon til å smile
Husbonden spør ofte kvifor eg ikkje brukar leirgryta meir eg som er glad i gryter med alt i eitt. Fyll leirgryta og loket med vatn og la stå eit par timar før du skal lage middag, iallefall ein halvtime viss du ikkje hugsar på det før
Eg var så heldig at eg vaks opp i eit bestemorshus, og når ho hadde kokte poteter til overs lagde ho smakfulle, saftige potetkaker som vi fekk med ordentleg smør og sirup på
Eitt av mine nye mål for året er å bake meir brød. Eg såg Matlyst på NRK for litt sidan kor kokken Bodil Nordjore fortalte at vi ikkje måtte kjøpe brød som var tilsatt kveitgluten
Nakkekotelettane er små, smakfulle og – som namnet seier – kjem det frå den mørare delen av dyret, med nok feittmarmorering som sørgjer for at kjøttet ikkje blir tørt om det blir handsama med omsorg
25 g gjær3 dl vatn2 ms ………………olje ¾ ts salt……………… g kveitemjøl (125-250g)……………… g sammalen kveite, grov……………… g sammalen kveite, fin……………… g sammalen rug, grov……………… g sammalen rug, fin……………… g havregryn, store eller små………………
Sett i fryseren for avkjøling, den er spiseklar etter eit par timer. " Den har blitt servert i både bursdager, da eg holdt mitt første foredrag og under åpningsdag på jobben min og den har blitt kjempegodt likt av både eldre (+60) og yngre (+6) - så det kan man ikkje ta anna enn som eit godt teikn
Det er med tomatbasert kjøttfyll, som tradisjonell pizza, og smakskombinasjonen med søtpoteta er magisk god ♥ Eit anna alternativ kan vere kvit pizza, som eg har posta oppskrift på HER - det skal eg prøve neste gang
Det vert i alle fall ikkje stor nok avling til at alle kan få med eit glas heim. Nokre år har vi laga og gitt eit glas til kvar av dei bestemødrene som kjem og hjelper oss med å bake lefser
Kjøper frisk frukt og bær, skjærer i biter og putter i plastpose i fryseren, og sammen med eit par andre ingredienser tryller man fram deilige isvarianter på få minutter
1250 g kveitemjøl. Skru omnen på maks temperatur (300 grader går min til) og sett inn eit steikebrett. Del opp i 4-5 emne, bruk godt med kveitemjøl og trykk/klapp dei flate
Eit dryss kanel og kardemomme. * Eg bruker soyayoghurt som eit melkefritt alternativ. Av tørrvare pleier eg å mikse to forskjellige, gjerne havremjøl og bokkveitemjøl
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.