Neste helg blir det høstfjell med gode venvinner og jeg gleder meg veldig til frisk og skarp fjelluft, deilig tur i et fargelagt landskap og ikke minst til god prat over et deilig glass rødt på kvelden
Strø et tynt lag med sukker oppå. Her ble det i går bakt, en eplepai uten egg og melk. Blir sprø og god og serveres lunken med is eller annet etter ønske
Epledesserten er en min egen versjon av "bakte eplermed mørdeigslokk", og jeg ser meg ikke tilbake. Det skal være godt med deig, så ikke spar på restene
Jeg jukser med iskremen da, så jeg bruker Tofuline sin vaniljeis når jeg serverer disse. Min favoritt er gule epler fordi jeg da får det syrlige og det søte samtidig
Jeg er veldig glad i epler og i det siste har jeg spist en del fruktsalat med vaniljekesam. Nå når vi går mot kaldere tider er det alltid godt med noe varmt å kose seg med
Denne friske juicen er nydelig. Ingefær og lime dekker sellersmaken perfekt. Så det er bare å hive oppi stangselleri, kjenner ikke smaken uansett, og det passer meg utmerket
Heisann, det er så deilig ute i finværet om dagen og høsten er så vakker med sine fine farger. Deler også oppskriften på den deilige eplepaien jeg lagde i helgen
Forbered et ark med pergament papir for å plassere eplene på senere. Vask og tørk epler. Skjær smøret i små terninger og smelte over svak varme i en panne med en tykk bunn
Jeg får mer og mer sansen for pai, både søte og salte paier prøvebakes og denne eple-kardemomme paien jeg deler med dere i dag fikk topp karakter fra meg og opp til flere andre inviterte
D rundstykker med raspet eple er faktisk sykt godt. pensle de med vann å dryss over litt sesamfrø. 5 dl melk 1 pk gjær 4 Ss olje 2 Ts sukker 1 Ts salt 1 Ts malt kardemomme 3 dl revet eple ( ca 2 epler) 2 dl lett kokte havregryn 250g sammalt hvete grov ca 700 g hvetemel
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.