Fiskegratengmedlaks, brokkoli og gulrøtter. Her er endelig fiskegratengen dere har spurt etter. Han mente det ville vært så mye bedre med lasagne eller noe annet godt
Hvis du har rester av kokt fisk, det være seg hvit eller rød fisk, bør du lage fiskegrateng. Smelt smøret i kjele, rør inn hvetemelet og spe med litt og litt melk mens du rører kraftig
2 ss Soft margarin2,5 ss sammalt hvete mel4 dl økologisk ekstra lett melk2 klyper sydet flaksalt1/4 ts hvitt pepper1/4 ts muskat1/4 dels purreløk3 økologiske egg350 gram fersk laks2 dl ferdig kokt fullkorns makaroni3 skiver jarlsbergsost1 brødskive ekstra grovt brødTilbehør. Sett ovnen på 200 graderKok opp vann, ta kjele til siden og la laksen trekke i ca. (Gjerne ta av kjelen fra platen, slik at du unngår at sausen blir svidd)Spe inn melken under omrøringLegg i purreløken, salt, hvitt pepper og muskatLa småkoke i ca 5 minutterSmak og eventuelt ta i mer krydderHa i makaroni og fisk i sausenHa en og en plomme i blandingen og rør rundtStivpisk eggehvitene, skjær den forsiktig ut med en slikkepott og vend eggehvitene sammen med resten av blandingen. 350 gram fersk laks
Pensle laksenmed marinaden og legg den i formen. Ha finsnittet grønnkål og tomater i en ildfast form og drypp over et par spiseskjeer olivenolje og krydre med salt og pepper
Dagen etter fikk jeg derfor nydelig ovnsbakt laksmed currysaus. no – fin kilde til matinspo med fisk. Her om dagen sa jeg «blææ, vil ikke ha laks» i en skikkelig barnslig tone da samboer spurte om jeg ville ha fisk til middag
Laks stekt i stekeovn, sammen med grønnsaker er en enkel, god rett, som kan varieres med. Stek grønnsakene (unntatt tomatene) i en varm stekepanne med litt olje noen minutter
Du kan velge om du vil bake laksen for seg selv, eller om du vil bake den sammen med grønnsakene. Fennikel og laks er veldig godt sammen, og når begge deler er bakt i ovn blir det en saftig og velsmakende rett
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.