Duppe er rett og slett en ganske tykk hvit saus, blandet med stekefettet fra flesket. Husmannskosten bærer preg av at menneskene levde et tøft liv med hardt fysisk arbeid og trengte fet, energirik mat
) Du kan spise de med smør eller med pålegg, eller bare som de er. En av mine favoritter når jeg er i Tyskland er Brezeln, som er store myke kringler som smaker litt som saltstenger
Vi vandra over den legendariske marknaden, mellom lukta frå framande varer, inn i medinaen, små tronge gater der mennene kauka og lokka med varer frå heile kontinentet, og lenger unna – frå der dei gamle karavanevegane henta sine varer
Når saltkringlene er ferdig med å heve setter du dem ved et vindu hvor det er litt kald vind. Rør godt, dekk med plastfilm og la stå varmt i 5 timer. Etter rundt 5 sekunder vil de flyte til toppen og da fisker du dem ut og legger dem på et brett med bakepapir
Når saltkringlene er ferdig med å heve setter du dem ved et vindu hvor det er litt kald vind. Rør godt, dekk med plastfilm og la stå varmt i 5 timer. Etter rundt 5 sekunder vil de flyte til toppen og da fisker du dem ut og legger dem på et brett med bakepapir
Smak til med hvitløkspulver og litt pepper, og server med foccacia. Som jeg nevnte i går, har jeg fått en knall god oppskrift på tysk ostesuppe av min kjære svigermor
Den einaste hytta til Den norske turistforening (DNT) som nærast er sjølvforsynte med mat. Men på Far min sitt kjøkken gjer vi unntak frå denne regelen etter å ha smakt på fjellfisksuppa til kokken Kjell på Iungsdalshytta
Skikkelig digg dipp til potetgull og grønnsaker med stekt flesk. Rødløk får noen minutter i kjele med smør og brunt sukker før det blandes sammen med rømme, smøreost og gressløk
Ofte blir det oppmalte, krydra kjøttet og spekket som skal bli til salami ståande nokre timar, dagar eller til og med veker for å starte ein fermeteringsprosess, akkurat som dei fabelaktige spekepølsene til Magnhild Dyrdal, kjent frå filmen «Folk ved fjorden»
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.