Nye grønnsaker til suppen. Smak til med salt og pepper. Nye grønnsaker til suppen. 0,5 kg oksehaler1 gulrot1/2 løk1 lite fedd hvitløk1 stilk selleri3-4 pepperkorn2 ss tomatpurè7,5 dl vann0,5-1 dl rødvin (kan sløyfes) . (de andre grønnsakene kastes etter å ha kokt med oksehalene i 3 timer)Gulrotpotetervårløk/purremengde til 2-3 personer. La oksehalene koke ca 3 timer til kjøttet løsner fra beinet. (til 2-3 personer)Kok opp kraften og la poteter og gulrot koke seg møre i kraften
Kjølende yoghurt, eller créme fraiche er nydelig til. Jeg har valgt å bruke ferdigkokte bønner, av typen som kommer i små kartonger fra svenske GoGreen
Jeg aner ikke hvem opphavsmann Kalle er - oppskriften er nok skrevet av fra et ukeblad i sin tid. Dermed ble det varm eplekake med vaniljekrem til ettermiddagskaffen - aldeles uten at jeg løftet en finger
Bildet under er tatt fra den opprinnelige oppskriften du finner på denne linken. Denne lammegryten kom jeg tilfeldigvis over i høst da jeg lette etter en god høstgryte med lam
Hadde jeg visst om besøket før, hadde jeg laget vaniljeis til, men det gjorde jeg ikke så da brettet jeg opp ermene, raida kjøkkenskap og kjøleskap og brukte det jeg hadde
I kveld ble det rask snacks i stedet for middag til fordel for OL-sendinger på TV. Chilisaus er nydelig til scampi, men en soyasaus fungerer også veldig godt til
Høst betyr at jeg kan lage gryter uten å tenke at det egentlig er høstmat og at jeg egentlig ikke burde lage dette nå, for nå er det vår og petit pois à la française eller sommer og hva-man-nå-enn-skal-spise-på-sommeren (grillet laks og mangosalsa med aprikoser til dessert muligens)
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.