Denne kaka minner litt om ostekake på utseendet, men er mye enklere å lage. Kaka er laget "opp-ned", for så å hvelves ut på fat når den er ferdig stivnet
Denne kaken er det flere måneder siden jeg lagde, så det er på tide at den kommer seg på bloggen. Den ble kanskje ikke så flott som bildet i oppskriftboken, men smaken var upåklagelig
Avkjøl på kakerist. Legg på friske bær eller riv litt mørk sjokolade over kaka til pynt. 4 egg4 ss sukker eller sukrin/erythritol330 g hasselnøtter og/eller mandler2 ts bakepulverSett ovnen på 160 grader
Legg den avkjølte bunnen på kakefat, sett kakeformringen rundt kaken og hell fromasjen over. Lag gele som anvist på pakken, men reduser vannmengden med 1 dl
Hell moussen over sjokolademoussen på kaken og glatt ut overflaten. Sjokoladebunn. Finn frem et kakefat og få hjelp til å løfte kaken opp, fjerne bakepapiret og sette den ned på fatet
Denne oppskriften har jeg funnet på. En av de aller beste smaksopplevelsene jeg vet, er pasjonsfrukt. Det er både eksotisk og aromatisk og passer min gane veldig godt
Fromasjkaker. Dagen etter løsnes kaken forsiktig fra formen og flyttes over på et fat. Dagen etter løsnes kaken forsiktig fra formen og flyttes over på et fat
Kokosboller kan også lages med sjokoladebunn, og i helgen prøvde jeg meg på en variant. Når du er fornøyd med konsistensen på marengsen/skummet, klemmer du av vannet på gelatinen, koker opp litt vann og smelter gelatinen med et par spiseskjeer kokvarmt vann
Ønsker du en søtere smaksopplevelse kan du fordele 1-2 ts honning over bunnen før fyllet legges på. Denne kaken er inspirert av den danske bloggeren Lindas “Himmelsk marskage”
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.