I min verden er det ingenting som er bedre enn kjøttkaker i burn saus til middag. Det er noen av de beste minnene jeg har fra besøk hos bestemor og bestefar når jeg var liten
Spekepølse etter gammal metode er i ferd med å bli ei rørsle i den norske lokalmatproduksjonen. Eg brukar gjerne gammal vær også, så lenge den ikkje er i brunst, fortel pølseprodusenten
God Gammel oppskrift på Tekake. Føler du deg gammel en dag, så er Tekake en obligatoriskkake å lage. Her er en sak jeg har funnet fra et bakeri en eller anna plass
Jeg har en gammal [. Matglede er ekte glede. Igjen har jeg besøkt andre som blogger om mat. Denne gangen er jeg inspirert av Hverdagsmamma, som har delt sin favorittoppskrift på sveler
Den er laget av min manns bestefar, snekker Marius Wilson, fra Ilseng i Stange Kommune. Sylte lagde min mor hvert eneste år til jul, gjerne med grisehode
Spekepølser lagd etter gammal metode – inspirert av Magnhild Dyrdal – er utgangspunktet for alle slike variantar vi har laga her på tunet dei siste åra
Eg meiner det er ei gammal oppskrift frå då Ingrid Espelid var på Fjernsynskjøkkenet. Sidan foodprosessoren min stod på benken i går, fann eg ut at eg kunne lage ei svært enkel eplekake
Paradoksalt viser det seg at nettopp gammal geit er grunnlaget frå dei aller beste spekepølsene som finns her til lands, dei som er lagd av legenda Magnhild Dyrdal
Matjees betyr jomfrueleg på nederlandsk, og her er det tre år gammal, kjønnsmoden og feit vårsild som ikkje har rukke å bli så gammal at den produserer rogn og mjølke
Far min sitt kjøkken har mange besøk frå nordmenn som vil lage spekepølse etter gammal metode, slik Magnhild Dyrdal har lært tallause spekematentusiastar rundt om i landet
Saften av 1/2 lime1 ts riseddik2 ss sesam- eller valnøttolje3 ss solsikkeolje1,5 ts finhakket ingefær1 fedd presset hvitløk 1 ss hackad färsk koriander1-2 klyper chilipulverlitt salt og pepperBruk ett gammalt syltetøy glas eller en konserverings burk och shaka dressingen slet
"Lompene har alltid våre en stor del av kostholdet mitt, og no har eg fått dilla på en gammal favoritt som eg må dele med dere på nytt - speltlompetoast
19 år gammal - vakker som om ho var henta rett ut frå 1001 natt. Heilt uforvarande hamna vi rett inn i eit bryllup med ei brud som kunne ha vore henta ut frå 1001 natt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.