Ingredienser 1 side laks med skinn 3 ss salt 5 ss sukker 2 ss nykvernet sort pepper Rikelig med grovhakket dill 5 ss akevitt (eller etter smak) Fremgangsmåte Kvern litt [
1 kg saltrull av elg (kjøtt fra bakparten). Gni inn kjøttet med honning. Krydre med hvit pepper eller andre krydder du liker (vanligvis tar jeg litt kajennepepper)
crème fraîche. Hvis man har det travelt, og vil lage hurtigutgaven av gravet laks, skjæres den rå laksesiden i tynne skiver og skivene vendes i salt- og sukkerblandingen
Server med en god Soave vin fra Italia 2 ss sukker. Enkel og lettvin forrett som kan lages til mange. Problemet er at kveite i hovedsak selges i koteletter
1-2 røye eller. Rens og fileter fisken. Behold skinnet på filetene men plukk bort alle ben. Bland sammen smør, urter, sitronskall, salt og pepper, Fordel blandingen
Gravet laks eller ørret har jeg alltid i fryseren. 400 gr gravet laks. nr på polet 2075001 Gravet laks eller ørret har jeg alltid i fryseren. til 4-6 personer 400 gr gravet laks
Når kokken får fisk, er det bare å finne fram oppskrifter og lage noen godsaker. I gamle dager gravet man fisk og kjøtt av nødvendighet, idag gjør vi det mest for smakens skyld
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.