I all hyggen glemte jeg helt å ta bilde av maten, så da fikk jeg tatt et bilde når vi hadde sauserester noen dager senere som tilbehør til ytrefilet av elg
Var så heldig å få en hjortestek av min gode jegerpappa her en dag. Er over halvveis i min siste praksisperiode, og er så smått i gang med bachelor oppgaven
Denne gryten er laget på blandet småkjøtt av hjort, dådyr og elg, men det er ingen ting i veien for at den kan lages av bare en av kjøttsortene eller av reinskjøtt, og det er en grei gryte å lage avreinskav
Her er en krydret soppstuing som er helt fantastisk til viltkjøtt. Den virker på alle typer rødt kjøtt, men viltkjøtt er å foretrekke, også rype og skogsfugl
Å lage gryte fra bunnen av tar ikkje lengre tid enn toro sin halvfabrikata, dessuten smaker det masse bedre og man slipper unna unødvendige mengder med sukker, karbohydrater, tilsetningsstoff, konseveringsmidler, tjukningsmidler med meir
Elgkjøtt er ikke min favoritt, det er for tørt synes jeg. Elgfilét av elgkalv er det beste jeg har spist av elgkjøtt, men ellers er jeg ikke så begeistret
Dette er en enkel versjon av biff stroganoff med viltkjøtt. Denne gryta er kanskje det mest avanserte jeg har laget på hytta noen gang, men likevel tok den kun noen minutter av min tid
Aromasopp har (som navner sier) mer smak, men blir blir veldig svart ved koking. Skal du lage matretter med øl (eller hvis du er ute etter en spesiell øl til kos eller måltid) anbefaler jeg deg å ta turen innom Varnaveien Mineralvann i Moss
Nesten litt lei meg, de er jo så søte de små dåhjortene, dådyr eller rådyr, som de også blir kalt, selv om det er tre forskjellige dyr av hjortefamilien
Skjær bort eventuelle hinner fra elggkjøttet og del det opp i avlange terninger på cirka 2 x 4 cm. Knus 12-15 einebær, enten ved hjelp av en morter eller ved å slå de flate ved å bruke bladet på en bred kokkekniv
De har blant annet, det jeg tror må være verdens beste lammepølser, samt et stor utvalg av spekepølser, spekeskinker, pølser av alle slag, ferskt kjøtt av alle slag, både med og uten forskjellige marinader, fryste delikatesser som and og viltkjøtt
La det avkjøles uten lokk til det når romtemperatur, ha på lokket, og sett glasset i kjøleskapet. La det avkjøles uten lokk til det når romtemperatur, ha på lokket, og sett glasset i kjøleskapet
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.