Det finnesikke en ensrettet norsk matkultur. Det er Norge altfor stor og varierttil. Copyright. Men vi har en rekke forskjelligeregionale kulturer som igjen har variasjoner
Och när jag nu faktiskt kan strassa ner tillhamneni bara nattskjortan för att charma tillmig en ny-rensad Ramsøy-torsk ifrån en känning med skön ö-dialekt, ja då är det ju dumt att leva på köttfärs och Parmaskinka
Jeg hadde en inspirerende matopplevelse på Lysnes på Senjai helgen, hvor jeg spilte konsert. Arrangørene fortalte at de skulle servere grillmattil gjestene, så jeg foreslo jeg at de kunne lage en enkel fiskerett som et alternativtil kjøttmaten, og sendte dem en av minecevicheoppskrifter
Frå midten av taket har eg hengt ein matstasjon som heng slik at den er lett å fylle frå døra, og heller ikkje er nær staden der avføringahamner på bakken
Pynta til bryllaupsfest. I dag bestemte vi oss for å dra på asylmottaket på besøk. Dotter mi har gode venninner der frå Syria som ho ikkje hadde sett heile sommaren
Deretter hamna den i salttønna i lag med annan kvitfisk. Det verste med tider på året då fangsten er stor og fiskeprisane låge, er at du ikkje rekk å ete all den ferske fangsten du gjerne skulle sett tillivs
Spanjolar og portugisarar strøymde til norske hamner for å frakte med seg denne vedunderlege handelsvara sørover, til katolske samfunn der fastetida – og fråværet av kjøtt – opna eit enormt behov for slik andevendeleg fiskevare med nesten eviglevetidi tørka tilstand
Dei har kanskje hamnaifårikålgryta, men spenstigareoppskrifter kan eg ikkjeerindrast, om ein ser vekk frå meisterkokk Harald Osa sin tapasrett basert på røykt og dampa pinnekjøtt
Svoren er klar når de poppar og er sprø, din jobb er å passe på under heilesteiketida, for plutselig er baconsvoren klar – eit kvarter eller meir etter at svoren hamnai omnen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.