Hjemmelaget, egen signatur-BBQ saus. Først grunnbasisen, eller grunnsausen om du vil. Pannekake med røklaks og dillBakt egg og stekte poteter i tomatsausDel på
For eksempel når en lager hjemmelaget lasagne, se oppskrift HER. Idag vil jeg tipse om denne hvitesausen som er veldig allsidig og enkel å lage, og smaker kjempegodt
ha i sitron og hvitvinseddik. sausen. husk og ta plastikkbollen av det kokende vannet av og til så sausen ikke blir for varm, slik at du ikke får eggerøre
For eksempel når en lager hjemmelaget lasagne, se oppskrift HER. hvit og brun saus. Viss du steker kjøtt kan du bruke saftene fra det stekte kjøttet i sausen som gir en deilig smak
Hvitsaus, også kjent som bechamelsaus, er en av basissausene i det franske kjøkken. Bechamelsaus er også vanlig innen italiensk matlaging, og er en viktig ingrediens i for eksempel lasagne
I tillegg tiner det ganske fort i sausen, sånn at det bare er potetene som tar tid å lage. Brun saus80 g smør50 g hvetemel2 løk, delt i to 1 l vann2 buljongterninger med kjøttkraftsalt, pepper1 ts soyasaus 3 skiver brunost1 fløteskvett(1) Smelt smøret i en jerngryte og rør inn hvetemelet. (4) Tilsett buljongterninger og la det koke til løken er myk, eller sausen har fått passelig konsistens (er den for tykk - ta i mer væske - er den for tynn. (5) Smak til med salt, pepper, soyasaus, brunost og fløteskvett. (6) La kjøttkakene få trekke i sausen i noen minutter, sånn at sausen får god smak fra kakene. Kålstuing 1/2 kg hodekål, i grove biter2 ts saltHvitsaus, men med 5 dl melk i stedet for 7 dl. salt og pepper(1) Lag hvitsaus. (3) Hell av vannet, og ha kålen over i en kjelen med hvitsaus. Hvitsaus 50 g smør50 g hvetemel2 sjalottløk, finhakket7 dl melk (NB. 1 ts soyasaus
Her skal dere få oppskrift på hjemmelagethvit melkesjokolade som både er sukkerfri og økologisk. Den er akkurat slik hvit sjokolade skal være, nemlig søt, myk og som smelter i munnen hvis den blir liggende
Mousse1,5 dl fløte1 stor eggeplomme (eller 2 små)ca 20 g sukker300 g hvit sjokolade, finhakket2,25 dl stivpisket fløte1-2 plater gelatinSkogsbærsaus300 g skogsbær, gjerne frosne1 dl vann75 - 100 g sukker1 vaniljestangsaften av 1/2 sitronsjokolade og friske bær til pyntLegg først gelatinplater i kaldt vann i ca 5- 10 min Varm opp fløte, eggeplomme og sukker forsiktig til det tykner. 300 g hvit sjokolade
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.