Det vanvittige her i landet er at man ikke kan ikke får brukt/kjøpt råvarer rett fra bonden/fiskeren, og min far som er på sykehjem klager stadig over at fisken er grusom, og de får aldri noe mat med hjort, og det ironiske er at han holder til i et av landets beste hjorte og fiskedistrikt
Denne gangen får du oppskrift på blomkålris, stekt med spinat, feta og champignon. Den er for eksempel kjempegod helt naturell, stekt i smør med litt salt og pepper
Smak til med salt og pepper og gjerne andre krydder eller friske urter. Mat som medisin. Men jeg har også blitt litt dilla på blomkålrisog synes det er et kjempefint alternativ til poteter eller vanlig ris til middag
Deilig med noen lette og mettende middager i hverdagen. Slår til med ukens andre blomkål oppskrift. Blomkål er mager, fiberrik og inneholder masse C og B vitaminer
Krydre gjerne med salt og pepper, litt frisk finhakket persille før servering. Kjør blomkålen i en blender til "ris" og ha den i pannen rør godt mens det steker litt
Og denne hjortegryten er heller ingen unntak, det er nydelig mat. Jeg lagde også en utrolig vellykket dessert med pærer, den skriver jeg eget innlegg om
En deilig viltgryte med sopp og tyttebær. salt og pepper . Jeg var så heldig å ha selvplukket både sopp og tyttebær i fryseboksen, og det var virkelig godt sammen med hjortekjøttet
For det har hendt at jeg har savnet tilbehør som kan hjelpe meg å få med meg sausen på tallerkenen. Det smaker som blomkål, men ligner i konsistensen på vanlig ris, og er genialt til gryteretter
Salt og pepper. Smelt smør i stekepanne, ha i blomkålen og varm opp. Salt og pepper. Tilsett ca 2 dl vann, og la det koke inn. Smak til med salt og pepper 1 blomkålhode
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.