Silden har naturligvis hatt sin betydning i Bergen, som andre steder tilknyttet sjø og fiske. Store mengder sild har funnet veien ut av landet med Bergen som skipshavn
I Norge har blomkålen blitt dyrket siden 1600-tallet, og er en velkommen gjest på bordet. Blomkålhodet består av mange små sammenvokste blomsterbuketter, og navnet betyr rett og slett kålblomst
Steinbiten har ein tanngard som skremmer vatnet av dei fleste på høglys dag. Men skinnet er overraskande mjukt og fiskekjøttet blant det mest suverene havet kan servere oss
Syltelabbane kan du splitte på midten, gnage og nyte med eller utan tilbehør (for eksempel lefse, rødbeter og sennep), eller bruke dei mest delikate delane av labbane til hodesylte
Google Statistics fortel meg at berre 20% av bloggtreffa på Ferdakostkjem frå Noreg, så eg tenkte eg skulle skriva ein liten etnohistorisk tekst til våre utanlandske venar, så dei kunne få vita kvifor Noreg i det heile tatt eksisterer
På en ukes ferie på Askøy i Hordaland, har jeg tilsammen plukket ca 5 kg blåskjell i fjæra. Blåskjellene er mye større enn de som er til salgs i butikken og det var mye jobb med å skrubbe de rene, men det var verdt strevet
som holder stand rundt juletider, er hodesylte og smalahove (sauehoder). Johnny Laupsa-Borge er master i human ernæring og forskningsjournalist i Helsemagasinet vitenskap og fornuft (VOF) og har siden 2001 undervist ved en rekke desentraliserte universitets- og høyskolestudier i mat og matkultur
Spekepølse etter gammal metode er i ferd med å bli ei rørsle i den norske lokalmatproduksjonen. Magnhild Dyrdal har fått mattilsyn og skeptikarar til å innsjå at pølser lagd ved hjelp av mjølkesyrebakteriekultur – under kontrollert arbeidsmiljø – er eit under for både smaksløkane og forskarane
jeg lager ikke tradisjonell "hodesylte" (ja, den lages av et grisehodet. hei alle sammen. jeg er enda i sjokk etter det som hendte med bloggen min i går
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.