eller havrekli. 25 g fersk gjær60 g smør2 dl kefir1 dl vann50 g kruskakli eller havrekli 80 g havregryn250 g hvetemelSmelt smøret og tilsett væskenhelle dette over den smuldra gjærbiten og rør ut. Tilsett kruskakli og havregryn og la svelle ca 15 min. Kos deg med frokoste 25 g fersk gjær. 50 g kruskakli
Lette brytebrød medkli. Pensles med egg og dryss over litt sesamfrø. Bruker du tørrgjær blandes den sammen med alt det tørre, og tilsett så vann, smeltet margarin og egg etterpå
så kjekt å kunne sende med barna hjemmelaget brød. bland sammen melk, sammalt hvete fin og grov, sammalt rug fin og grov, havregryn og havre kli til fordeigen
Det jo lille lørdag, og vanen tro poster jeg noe søt og sunt, men disse søte sakene er altså så sunne at mor kan spise en til frokost sammen med litt yoghurt, barna kan få den med i matboksen som et lite snackmåltid og hele familien kan nyte dem til kvelds en hverdag man har lyst til å kose seg litt ekstra
Bruk en liten plastikkpose smurt med olivenolje på hånden, og klem deigen utover- da slipper du at du blir så klissete på hendene når du klemmer pizzabunnen utover
Mel og andre ingredienser bør være romtempererte innen du går igang med bakingen. Hell litt olje på hendene og benkeplaten når du skal bake ut deigen, da dette gjør jobben mindre klissete og man slipper at melet fyker rundt
Helgefrokosten blir litt ekstra smakfull med nybakte rundstykker på bordet. Smaker deilig med både søtt og salt pålegg, og er gode å ha i matpakken dagen derpå
Sett deigen på bakepapirkled stekeplate med en spiseskje. Spises nylagede med smør, ost og syltetøy. 2-3 dl hvetemel + 2-3 dl eks havregryn/kli/hvetekim/malte mandler/grovmel(det du har)tilsammen 5 dl Mål opp og bland det tørre,Jeg brukte. 2 dl hvetemel+1/2 dl kli+2 dl havregryn1/2 dl grov spelt2 ts bakepulver1 ss sukker1 ts saltMål opp og blnd veske og olje/veske
Ha brødene i ovnen umiddelbart sammen med en skvett varmt vann i langpannen du tåler at får bulker. Den eneste fellesnevneren er at det er enkelt, i den forstand at jeg sjelden tilsetter mye frø, kli og den slags
Hvetekli og quinoafrø til garnering. Grytebrød med quinoa-frø. Deigen blir veldig løs og klissete. Kok med lokk på svak varme, er det mye vann igjen, fjern lokket og kok til absorbert
Hver dag starter jeg dagen med kaffe og havrekjeks på sengen. Rør smør, sukker og sirup lyst og kremet, jeg rakk å piske ca ett minutt før babyen min klikka
Pensle med vann, og bruk forskjellig strø oppå bollene som f eks gresskarkjerner, sesamfrø, valmuefrø, havregryn, kli eller det du har lyst til å bruke
Dette er brød med lang hevetid og det passer fint når du ikke kan henge over ovnen hele tiden. Tilsett olje og anis, deretter mel, kli, havregryn og salt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.