Bland mel, sukker og gjær (her brukte jeg tørrgjær, og derfor blandet jeg det sammen med de andre tørrvarene, men hvis man velger å bruke ferskgjær, så skal det blandes i lunken melk)
Dekk med plastfolie og la heve til dobbel størrelse. Fantastiske hveteboller - så gode og luftige. Ta deigen ut på en kjøkkenbenk med et lett strø av hvetemel
Bollene smaker like godt med syltetøy, som med gode oster og salt pålegg. Dette er oppskriften på min mors hveteboller som ble brukt hjemme hos oss i min barndom
I. d. a. g. f. å. r. v. i. h. u. s. e. t. l. b. n. ,. ø. o. p. H. j. m. k. T. 1. 0. 3. æ. 5. -. 2. S. /. R. E. D. 4. J. –. y. C. 8. G. A. c. w. (. O. ). F. M. +. L. d g. d l
Når man baker med gjær, er temperaturer naturligvis viktig å tenke på. Lite slår luftige hveteboller på en søndag, så derfor deler jeg i dag min oppskrift
Bakte først en liten porsjon pga av jeg ikke trodde det kom til å gå så mye av det i dag + at nakken kranglet med meg og gjorde at jeg ikke var klar for den store bakeseansen
Boller smaker bedre med noe godt i. Lag en grop midt i med firngrene, og fyll i litt eplefyll. Pensle bollene med sammenpisket egg og strø på med kanelcrumle
Elt godt med kjøkkenmaskin til alt margarinet har blandet seg inn i deigen. Dette er en oppskrift på veldig enkle, men supergode og kjempesaftige hveteboller
Årsaken til at jeg har begynt å bruke kald væske er at da får du en bedre deig å jobbe med, i tillegg så øker temperaturen på deigen når du bruker kjøkkenmaskin, og du risikerer å drepe gjæren hvis du i tillegg bruker varm væske
O. p. s. k. r. i. f. t. H. v. e. b. o. l. m. /. n. a. u. Å. å. h. ,. ø. g. d. D. M. y. j. J. ". ♥. 3. -. 4. 2. 0. 5. 1. æ. (. ). 6. B. U. T. S. L. R. c. P. ♦. F. I. G. #. 7. 9. K. r l. d l. k l
Vet ikke hvor mange ganger jeg har stått med steinharde boller fordi hevingen gikk skeis jeg, men det er noen turer i løpet av min "bakekarrière" Men dette er "gulloppskriften" min på hveteboller, som alltid går bra bare man følger riktig fremgangs måte
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.