Hvit pizza med kylling
TINE.no
TINE.no
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • pizzamel type "00"
  • 1 salt
  • 1 fersk gjær
  • 1 vann
  • 1 olivenolje
  • 1 kyllingfileter
  • 1 TINE Meierismør
  • 1 TINE Lett Crème Fraîche 10 %
  • 1 parmesan
  • 1 pepper
  • 1 sjampinjong
  • 1 TINE Revet Ost Original
  • 1 babyspinatSlik gjør du detHa mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok. Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter. Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter. Stek kyllingfilet på begge sider i en varm panne med smør, ca. 10 minutter eller til akkurat gjennomstekt. La hvile i 5 minutter og skjær i skiver eller små biter. Sett stekeovnen på 250 °C. Kjevle ut pizzadeigen og ha den over på stekebrett med bakepapir. Bland Crème Fraîche med revet parmesan, salt og pepper. Smør blandingen godt utover pizzabunnen. Del sjampinjong i tynne skiver og fordel utover med kyllingbiter og halvparten av spinaten. Dryss over revet ost. Tips: Du kan variere oppskriften ved å bruke andre typer ost. Denne pizzaen er god med f.eks. brie eller blåmuggost i stedet for (eller i tillegg til) revet gulost. Stek pizzaen i ovnen i 10-12 minutter eller til pizzabunnen er stekt og osten smeltet. Server toppet med resten av spinaten.

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.