1 babyspinatSlik
gjør du detHa mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok. Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter. Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter. Stek kyllingfilet på begge sider i en varm panne med smør, ca. 10 minutter eller til akkurat gjennomstekt. La hvile i 5 minutter og skjær i skiver eller små biter. Sett stekeovnen på 250 °C. Kjevle ut pizzadeigen og ha den over på stekebrett med bakepapir. Bland Crème Fraîche med revet parmesan, salt og pepper. Smør blandingen godt utover pizzabunnen. Del sjampinjong i tynne skiver og fordel utover med kyllingbiter og halvparten av spinaten. Dryss over revet ost. Tips: Du kan variere oppskriften ved å bruke andre typer ost. Denne pizzaen er god med f.eks. brie eller blåmuggost i stedet for (eller i tillegg til) revet gulost. Stek pizzaen i ovnen i 10-12 minutter eller til pizzabunnen er stekt og osten smeltet. Server toppet med resten av spinaten.
Begynn så med å smøre ett tynt lag med tomatsaus på pizzaen. Ny favoritt pizza i heimen ,denne seilte rett inn på førsteplass på topp ti lista både hos meg og mannen i huset
fått totalt dilla på hvitpizza. Mye av dette ligger nok i at Fruen generelt er svak for hvite sauser, men noe av grunnen er også at dette gir nye muligheter i forhold til både krydder og smaker
Denne pizzaen er inspirert av en av pizzaene til Olivia. Ha først over crème fraîche på pizzabunnen. Når pizzaen er ferdig stekt strør du over honning, parmaskinke og ruccola
Krydder (jeg brukte salt, pepper, paprika, hvitløkspulver, chilipulver og oregano). Pizza dekket med pesto, kylling og serranoskinke er kanskje min favorittkombinasjon
medpizzadeigen i god tid, hvis du kan. Fordel pizzasausen over, og deretter revet ost, kylling,. Jeg testet ut det å ha pizza klar til steking, stående i kjølehjørnet over natten
Før jeg dro på ferie, laget jeg denne spelt pizzaenmedhvit topping og pesto. serranoskinke og skiver av cherrytomat Bland sammen creme fraich, kesam, finhakket hvitløk, salt og pepper
Hvitpizza bruker créme fraîche som base istedenfor tomatsaus, og gir en syrlig og spennende smak. Denne varianten med høstens sopp, fersk mozarella og noen dråper trøffelolje er blitt en av mine absolutte pizzafavoritter
I dag har vi en hvitfredagspizza, det er litt uvanlig da vi er innmari glad i pizzamed tomatsaus. I midlertidig ble dette en riktig så god pizza, og vi var enige om at vi utmerket godt kan lage en hvitpizza neste gang også
Rør nå ut deigen til en tynn pizza, spre creme fraiche godt utover bunnen. Vanligvis pleier jeg å tørke traktkantarellen, noe jeg også nok gjør med det resterende, men fristelsen til å bruke den fersk ble rett og slett for stor
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.