Tradisjonsrik husmannskost som har vært vanlig mat i hele Norge. Flesk er flesk, det blir brukt både sideflesk og bacon og duppen lages på ulike måter fra hjem til hjem
Server med kremet brokkolisalat (oppskrift her), croquetter (oppskrift her) og ovnsbakte cherrytomater (oppskrift her), appelsinsaus (oppskrift her) eller annet ønskelig tilbehør
Etter å ha lest meg opp på hvordantilberede den perfekte langstekte svineknoke - med skikkelig sprø svor, er jeg nå overbevist om at dette funker like bra på en spontant Novemberfest i Norge som på Oktoberfest i München
Riktig gammeldags husmannskost dukket frem fra glemselen her i dag, men dette er en så god og enkel middag at jeg er fristet til å servere dette oftere
RotmosDette er en annerledes og spennende vri på den vanlige kålrabistappen. Ved å mose gulrøtter, persillerot, pastinakk, sellerirot og kålrot sammen med poteter, blir det en ordentlig smaksbombe
Pastinakk har ikke vært brukt så mye her hjemme, men er kommet mer og mer de siste årene, heldigvis. Den lokale Kiwien hadde fylt opp en hel kjøledisk med svineknoker
Her er et forslag på solid norsk husmannskost med røkt og salta svineknoke. Svineknoke og øl. Visst, vi bruker koteletter, nakkekoteletter, skinke eller fileten, men når lagde du for eksempel svineknoke sist gang
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.