Det er sommer og har vært varmt lenge ihovedstaden. Når mat og vinklubben Smak samles til festaften forventes som regel at vertskapet kommer med nyskapende kreasjoner og spennende nye smaker
Jeg er på landet førtiminutter fra hovedstaden, nærmere bestemt i Drøbak. Juliheten har slått innover Østlandet for fullt og folk liggersvimeslåtte og dupper i vannkanter og spredere rundt omkring
Derfor vil jeg forsøke å gjøre unna noen ekstra gjøremål før avreise – slik at jeg forhåpentligvis kan ha litt slakkere tøyler når jeg først skal tilbringe noen dager ihovedstaden – og det å lage ferdig matpakker for noen dager fremover nå, vil spare meg en god del tid over de neste dagene
Klippfisk med løk er en deilig rett. Og veldig enkel å lage. Men gode råvarer er viktig. Loins fra Dybvik, jomfruolje, og persille fra hagen, går svært så bra
Det er sommer og har vært varmt lenge ihovedstaden. Når mat og vinklubben Smak samles til festaften forventes som regel at vertskapet kommer med nyskapende kreasjoner og spennende nye smaker
Det merkes ihvertfall her ihovedstaden. Sommeren er i full anmarsj, merker dere det. Jeg forbinder bruschetta med skikkelig sommermat, så da ble det det i dag
Blir såååå godt å forlate hovedstaden noen dager. Har akkurat lagt bak meg en god styrkeøkt og noen intervaller på mølla, og jett hvem som var med på treningi dag
At byen er hovedstadeniLoire, fikk meg til å tenke på rillettes. Saint-Étienne. Under den franske revolusjonen ble byen kalt Armeville, ”Våpenbyen”, på grunn av våpenfabrikken
Denne retten er en absolutt favoritt på spisestederi den italienskehovedstaden. Tradisjoneltspiserikkekatolikker kjøtt på fredager, selv om praksisenvariererlitt fra land til land er det fortsatt mange som velger å holde seg kjøttfri på fredager
I det siste har det også kommet en del spesialiserte «burgersjapper» rundt om i landet, spesieltihovedstaden vår, gode eksempler på dette er Munchies, Burger Bar, Burger Joint, Illegal Burger og Døgnvill Burger
Med snøen lavende ned utenfor vinduet kommer månedens oppsummering fra Oslo. Det er bloggen som har brakt med til landets hovedstad den første helga i november
Deler av mat- og vinklubben Smak fant derfor veientil den danske hovedstaden en helg iapril. Med til sammen 14 michelinstjerner, med det som går for å være verdens beste restaurant, med utallige kafeer og kroer, samt Skandinavias kanskje mest spennende matmarked, er København den ubestridte matbyen iSkandinavia, kanskje i hele Nord-Europa
På farten-mat pleier å være litetilfredsstillende, både når det gjelder næring og smak. Tilbudet begrenser seg gjerne til brødmat for mann og dvaske og altfor velkjente salater for kvinne
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.