Jeg er en av dem som gjerne går litt over-the-top og ikke liker å gjøre ting hvis ikke det skal gjøres ordentlig, men alt behøver jo ikke alltid gjøres så vanskelig
I år ble måltidet ekstra langt, da mannen og jeg hadde en liten misforståelse som førte til at potetene ikke kom i ovnen før etter at forretten var spist
MellomgrovtGir 3 brød11/4 kg hvetemel50 g sammalt rug grov50 g siktet rugmel50 g sammalt spelt50 g sammalt hvetemel50 g havremel40 g maltekstrakt1 liter vann20 g salt15 g gjærHa alle ingrediensene unntatt salt og gjær i en eltebolle, elt i 2 minutter, og la deigen hvile i 30 minutter
-) tok bilder og de ligger som slideshow om du kikker nedover t. Brukt vanilla icing som dik. -Termometer - Form - Kjele - Visp - Skje/slikkepott - Lakrispulver - Sukker - Fløte - Smør - Hvit sjokolade - Suk
*Ribben kan skjæres i skiver (så tykke du ønsker, dem i butikkene er jo bare tynne såler) marineres med all slags krydder, urter og eller så enkelt som salt og pepper
kombiner det med no knead metoden, bruk kefir istedenfor vann og erstatt noe av rugmelet med hvetemel for at brødet skal få litt mer gluten sånn at det hever seg bedre og ikke ender opp som en murstein når det kommer ut av ovnen
Hønsekraft med hvitløk,chili, Ingefær,vintergrønnsaker,svinekjøtt,kokosmelk og bokhvete-nudler varmer godt, og passer dessuten fantastisk bra som hyttemat siden alt skal i samme gryten
Men pannekaken trillet og trillet, og rett som det var, var den så langt unna at de ikke kunne se den, for pannekaken var flinkere til bens enn alle sammen
Mos jordbær, sukker og sitron, smak til, puddingen er søt, så la den gjerne være litt syrlig. Så godt. en loffbit helt nede i formenHold litt på dem så de får trukket til seg av eggestanden Stek i ovnen på 175* ca 20-25 minutter, sjekk at den akkurat er stivnet, ikke mer
Det som var det spesielle i med deres oppskrift, var at det ikke var det tradisjonelle smeltede smøret (eller remuladesausen) til som tilbehør - det var en yoghurtdressing
Så glemte jeg selvsagt det viktigste, det er forbasket godt og har lite kalorier. Stek lett i panna til strimlene er stekt på alle sider, men ikke gjennonmstekt, husk vi snakker stir fried (hurtigsteking på høy varme mens kjøttet beveges rund i panna)
Ha så i. Noe syrlig/søtt som nøytraliserer det fete, og letter fordøyelsen. DET BETYR IKKE AT DET IKKE KAN SPISESTvert imot, det er et utmerket tilbehør til mange kjøttretter
Og vil du ha sjokolade somikke er like sunt, men veldig godt, så kan du lage sjokoladetrøfler. Det kan for eksempel være en matboks, hvis det ikke er så mye sjokolade igjen
Ikke nødvendigvis lavkarbo, som kan være bra for mange, men ikke alle. Du tenker at det kanskje ikke betyr så mye om du tar heisen eller trappa, om du går deg en tur på kvelden, om du parkerer bilen et stykke fra inngangen eller om du reiser deg opp fra stolen noen ekstra ganger i løpet av dagen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.