Julebrød hører førjula til, og aller helst vil jeg bake det selv. Da får vi den deiliga lukta i huset, og kan nyte rause skiver straks brødet kommer ut av ovnen
Vi har en brødbakemaskin- neivi har foresten to brødbakemaskiner - en hjemme og en på torpet. Begge maskineneblir brukt mye og vi kan ikke fullrose dem
På onsdag var det tid for bakedag sammen med en god venninne. Men noe fikkvi da bakt også. brune pinner og disse pepperkakehjertene som pynter opp kjøkkenet og dessuten sprer en nydelig julelukt i hele heimen
Da er sjokoladekjeks-boksen fylt opp igjen. Denne kjeksen har blitt en tradisjon hos oss. Første året jeg laget disse, måtte jeg lage nye porsjoner etterhvert
Eg veit at det står mange lite brukte brødbakemaskiner rundt om iheimane. Mi tredje av same slag er i bruk kvar einaste dag, om eg då ikkje bakar etter andre metodar
Julebrød eller julekake hører julen til for mange. Denne tradisjonelle julebaksten bakes som oftest med både rosiner og sukat, men den kan også bakes kun med rosiner om du foretrekker det
Når julen nærmer seg er det tid for å bake julebrød, det er tradisjon og det er et koseligarbeid. Det lukter så innmari godt når man jobber med søt gjærbakst, både under tilberedningen og under stekingen
Kaloribombe brødet mitt er herved omdøpt tiljulebrød. Kva er vel jula utan massivekaloribomber. Kanskje ikkjetypiske jule ingrediensar, men så har eg heller aldri brydd med med sånne små detaljer
Itilleggtil sultaner og valnøtter er brødet krydret med kardemomme og ingefær. Deilig smak som girfint underlag til alle slags pålegg – om du da ikke bare spiser det med et godt smør på toppen
Duften av nybakt julebrød brer seg i hele huset når disseherlighetene tas ut av ovnen. Det var bare så vidt jeg klarte å vente til de var avkjølt med å skjære i de
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.