Juleskinke har i grunn ikke noe spesielt med julen å gjøre, annet enn navnet «juleskinke», dette er i utgangspunktet da lettsaltet og røkt skinkestykke
Det fine med røkt/kokt juleskinke, er at det bytter navn til påskeskinke ut på nyåret. Strø rikelig med timian over, litt nymalt pepper og hell en god slump rødvin over
Brødet er gammelt, rucculaen som jeg brukte en del av før helga, vet jeg at ikke er like delikat hvis jeg ikke tar den nå, ei kokt juleskinke lå i butikken med en usikker skjebne etter at jula forlengst er over – men prisen var nedsatt, og selv laget jeg ikke kokt skinke denne jula
Sammen med kokte poteter, kålerabistappe og brun saus blir dette en smaksfull middag. Hvis man ønsker en rask og tradisjonell rett i en travel førjulstid, er juleskinke et ypperlig forslag
Matbloggen Cupcakes og Tapas — Inspirerende oppskrifter
En deilig julepaimed ribbe, grønnsaker og potetmos. Ribbepaien var den tredje julepaien på kort tid, og Madammen begynte å bli en kombinasjon av lei og skeptisk
Denne julepaien passer godt både til julefrokost, julelunsj, middag og julekvelds, og det beste med den er at du kan bruke det du har igjen etter julemåltidene
Pensle skinken godt med blandingen og strø over griljerkavringen så det dekker godt. juleskinke,. Server med tynnbrød, skinkekraft og kanskje en god gelé
Vi har holdt tradisjonen i hevd, men nøyer oss med en skinke på rundt et par kg. Gni inn skinken med 3 ss salt, 2 ss sukker pluss en ts salpeter, og la den ligge i en halv time
Prøv den sammen med kalkunen til nyttårsaften eller ved siden av den kokte juleskinken i år. Riv over litt sitronskall og bland forsiktig, til du har fått dekket alt med krem
Med noen billige rotgrønnsaker som tilbehør, ble det en rimelig, enkel, men god middag. Hadde igjen noen skiver av det som i desember gikk under navnet 'juleskinke'
Nå begynner det og haste med alt som skal være ferdig til jul, litt stresset kanskje. Det blir kald norsk julemat, finsk juleskinke og noen danske retter
Eller hvorfor ikke en ekte svensk juleskinke som de gjør det på Forsmark Herrgård, etter en oppskrift jeg fant i et noe tilårskommet nummer av det svenske matbladet Gourmet
Paien vart fylt med restar av juleskinke, tre raudløkar og litt sopp som eg steikte, ein rest av pommes anna-poteter, ein pakke fetaost som hadde gått ut på dato for pinleg lenge sidan og til slutt litt riven jarlsbergost
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.