Disse er nesten som de forrige jeg blogget om, men de er fylt med smør, sukker og kanel isteden. hvetemelkardemomme etter smakJeg bruker alltid tørrgjær, med bra resultat
Ha i en kasserolle sammen med melk og fløte og varm på middels varme. Siden vaniljekremen på butikken inneholder laktose og ikkekan spises så mye av var det greit å prøve å lage sin egen laktosefrie
Her er oppskrift på en god du kan lage selv, med vaniljestang. Vaniljekrem er så godt. Kok opp væsken og hell litt av den kokende væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører
Start med å dele vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Jeg er kjempeglad i vaniljekrem. Ha resten av melken i bolle sammen med maizena, og rør sammen
Spre deigen tynt med kanel fylling og rull den på langs i sylinderform. La den heve i 10 minutter og pensle kanleboller med egg og dryss med perlesukker
Før væsken koker hell halvparten i bollen med eggeplommene, maizena og sukker/søtningen. Dekk til med plastfolie og la den stå og godtgjøre seg i kjøleskapet til dagen derpå
Vaniljekrem passer til det meste, det er perfekt i gjærbakst, så godt som i bløtkaker. Det som er viktig når du lager vaniljekrem er at du bruker ordentlig vaniljestang, det gir en mye bedre smak en vaniljesukker, men det kan til nød brukes det også
Fyldig og søt krem med smak av ekte vanilje. Ofte fordi jeg synes vanlige oppskrifter er kjipe på mengden vaniljekrem, men også fordi jeg håper å få litt til overs
Men når du først har laget deigen så kan man lage alt mulig av den, Her kommer oppskriften på en litt mer avansert kanelbolle, det er altså kanelbolle, men med butterdeig
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.