Kjøttkakene formes i venstre hånd ved hjelp av ei spiseskje som man snur og vender den med et par ganger før den stekes på begge sider i litt smør i stekepanne på middels varme
Hjemmelagde saftige kjøttkaker…. Tror ikke noen blir skuffet om de får det servert på middagsbordet. Og helt klart en god brun saus som smaker som bestemors gode kjøttkakesaus
Etter hvert som kjøttkakene blir brune på alle sider, ha de i kjelen med saus. Her er min kreolske krydderblanding som jeg ofte bruker på alt fra kjøtt til fisk
Stek på middels varme i smør til kjøttkakene ser gyldne og ferdig ut, ca. Når vi i fjor sommer besøkte Senja, og min grandtante der, så fikk vi servert verdens beste kjøttkaker
Når kjøttkakene har fått en fin mørk farge på begge sider kan du legge de til sides. Den har lenge kommet på en knepen andreplass i avstemmingen om Norges nasjonalrett, rett etter fårikålen, som faktisk har sin egen dag som feires siste torsdag i september
Da jeg skrev «en typisk norsk middag» i forrige innlegg – hvem av dere tenkte vel ikke på dette. ♦ Form karbonadedeig til kjøttkaker, ha litt salt og pepper over og stek i litt smør til gjennomstekt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.