Varm melken til ca. 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle. Hell over den lunkne melken og rør ut gjæren. Tillsett sukker, egg, kardemomme og mesteparten av melet
Server klippekransen nystekt. Thea Klippekrans. Nybakt krans med kanel og sukker smaker alltid godt. Kransen som klippes med en saks, er dekorativ og tar seg godt ut
Lørdagen plukket jeg blåbæra som jeg brukte i denne klippekransen på søndagen. Grunnen til at jeg bakte denne kransen, var at jeg skulle ha noe godt å servere blåbær-plukke-gjengen som skulle komme innom senere på dagen
Klippekrans var en av gjengangerne hjemme i Trondheim da jeg var i ungdomsårene. Skulle vi ha med kake i besøk, fikk gjester eller skulle ha noe godt til lørdagskvelden, foreslo jeg stadig at jeg kunne bake denne deilige klippekransen, og resultatet ble alltid fersk gjærbakst med masse smak av sukker og kanel
Klippekrans er en av mine favoritter innen gjærbakst, og jeg syntes det er kjempe gøy å lage det, siden det får et litt spesielt utseende og fordi det er kjempe godt
Eit skuleår går fort, og no har vi allereie kome til klippekrans. Vi har arbeidd oss gjennom grove rundstykke, fletteloff, grovbrød med pose og no til slutt klippekrans
Klippekrans er vel noe de fleste husker fra heimkunnskapen/skolekjøkkenet. Jeg husket ikke helt hvordan vi fikk til den der klippingen slik at kransen ble finest mulig så kransen min så ikke helt ut som klippekrans må jeg innrømme
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.