På biblioteket på Moa oppdaga eg i haust boka "Knallgode brød" av Wenche Frølich. Boka inneheld litt brødhistorie, ein bakeskule og ein god del teori rundt korn og brødbaking
Då deigen hadde heva opp til kanten, knadde eg den lett og forma tre små brød i staden for to store. Eg er ikkje noko flink å følgje brødoppskrifter til punkt og prikke, men denne gongen har eg nesten greidd det (feil antal brød)
Den amerikanske kjeksen Oreo har blitt en veldig populær kjeks som man bruker ofte i baking. Jeg elsker Oreokjeks både i kaker, cupcakes og som dessert
Matbloggen Cupcakes og Tapas — Inspirerende oppskrifter
Tilsett soyamel, johannesbrødkjernemel, himaze og revet ost. 2 ts Johannesbrødkjernemel. Før påske var jeg kjempeflink med kostholdet og gikk ned 4 kg på et par måneder
Hjemmebakt brød er å blir tusen ganger bedre enn det du kjøper på butikken. Men jeg skal innrømme at jeg har prøvet og feilet noen ganger før jeg fikk til et saftig brød, med god skorpe
Enkelt eltefritt brød med bygg. Ikke fullt så godt som grovbrødet, men grovere enn mange basisbrød. I henhold til Brødskala-kalkulatoren til Opplysningskontoret for brød og korn ender du opp med et halvgrovt brød med denne melblandingen
Søtpotet brød. Og hva med å varte opp med søtpotet-brød på lørdags- eller søndagfrokosten. Men i dag var tydeligvis dagen, for nå har jeg en god haug med søtpotet-brød i fryseren
Disse havreknekkebrødene er enkle å lage, de smaker nydelig og de metter veldig. Mannen og jeg spiste opp alle knekkebrødene på to dager så da var jeg nødt til å lage en ny porsjon
så kjekt å kunne sende med barna hjemmelaget brød. del den i 2, elt den godt å form den til avlange brød. legg brødene i smurte 2 liters former dekk formene med ett klede å sett dem lunt i 35-40minutter når brødene er ferdig hevet, pensler du dem med sammenvispet egg og snitter forsiktig ett eller flere snitt med en skarp kniv. stek brødene på nederste rille ved 200 grader i 50-60 minutter å avkjøl på rist
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.